Administracions

Solucionen els degoters a la biblioteca de Torroella

Des que es va inaugurar, el 2007, aquest equipament tenia filtracions importants quan hi havia pluges intenses

Anna Maria Mercader, nova regidora del govern d'ERC-Junts, UPM i L'EST

Els degoters a l'interior de la biblioteca municipal de Torroella de Montgrí han de passar a la història. L'equip de govern, d'ERC-Junts, UPM i L'EST, ja va dir que hi actuaria, i dijous van començar els treballs, que es perllongaran si cal durant el cap de setmana. L'actuació, segons va explicar l'alcalde, Josep Maria Rufí, era necessària perquè arran de fortes pluges s'hi produïen important degoters.

Amb aquest objectiu, i segons Rufí, en el pressupost es va preveure una partida de 25.000 euros. El més sorprenent és que l'equipament ja va presentar aquest problema poc després de la inauguració, el 2007, a conseqüència, i segons l'alcalde, fonamentalment de problemes de disseny –el teulat té el pendent cap endins– i aïllament.

L'alcalde explica que aquesta intervenció està inclosa en un ambiciós pla de millora a tot el municipi, fonamentalment de manteniment, amb actuacions com ara al port vell –vegeu peça.

Des del 2007

La biblioteca municipal Pere Blasi de Torroella de Montgrí es va obrir al públic el 21 d'abril del 2007. Situada al complex de Can Quintana, amb el Museu de la Mediterrània a una banda i la biblioteca a l'altra, converteix aquest espai en un equipament cultural privilegiat a Torroella de Montgrí. Des de llavors, i sempre coincidint amb pluges intenses o torrencials, ha tingut importants degoters que han afectat els llibres i les instal·lacions.

Aquest equipament, d'uns 1.000 m², consta de dues plantes, organitzades per espais diferenciats per la temàtica i pels diferents usos: l'espai infantil, els audiovisuals, l'hemeroteca, la informàtica i les zones d'estudi i lectura. L'actuació a la biblioteca, tot i que important, és una part de l'ambiciós pla de millores de manteniment que es vol aplicar i que s'ha previst en el pressupost. Unes obres que, en total, pugen a 265.163 euros i que inclouen, entre moltes altres, una inversió en equipaments culturals, com la Casa Pastors i el cinema (17.000), l'Arxiu Municipal (12.000) o la Policia Municipal (15.000).

Nova regidora

Anna Maria Mercader Sais va prendre possessió com a regidora del govern municipal (ERC-Junts, UPM i L'EST). Mercader assumirà la regidoria de Cultura, Festes, Educació i Patrimoni Cultural, a més de la presidència de l'organisme autònom Can Quintana-Museu de la Mediterrània. L'alcalde, Josep Maria Rufí, va manifestar: “Estem convençuts que estarà a l'altura de l'honor que representa ser regidor d'un municipi mil·lenari com el nostre.” Mercader substitueix Jordi Regincós (ERC-Junts), que va renunciar al càrrec en no poder compaginar-lo amb la tasca de professor.

LA XIFRA

25.000
euros és el cost de l'actuació que es porta a terme per solucionar els problemes dels degoters.

LA FRASE

El nostre compromís és seguir treballant per millorar els equipaments, com ara l'Espai Ter
Josep Maria Rufí
alcalde de torroella de monTgrí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona