Administracions

Municipal

Dia clau per desencallar el conveni d'ús del nou estadi de futbol de Badalona

Els socis del CF Badalona voten avui si aproven o tomben el pacte del club amb l'Ajuntament

Sense conveni no es pot estrenar la instal·lació esportiva

El serial que han protagonitzat en els darrers mesos el CF Badalona i el govern de la ciutat amb relació a la gestió del nou estadi municipal de futbol pot arribar avui al punt final. L'assemblea de socis del club hauria de servir per desvelar el final d'una trama que ha obligat totes les parts a invertir moltes hores a negociar. Aquesta tarda els seguidors del CF Badalona voten la proposta de conveni d'ús del nou estadi municipal de futbol. Si s'aprova, l'Ajuntament el ratificarà en els pròxims dies en un ple extraordinari. Llavors es donarà el context necessari perquè l'estadi es pugui estrenar a final de mes. Si els socis el tomben, però, l'escenari fa un gir de cent vuitanta graus. En aquest cas serà impossible que el CF Badalona pugui disposar de la instal·lació d'aquí a uns dies.

Ahir, en el moment de tancar aquesta edició i a tan sols unes hores de l'assemblea, les dues parts encara discutien via telefònica els darrers serrells. La gestió de la publicitat era el gran escull a superar. Mentre el govern local afirmava que el pacte era un fet i que la gestió serà a càrrec d'Engestur, que a la vegada arribarà a acords amb el club, el president de l'entitat, Miguel Ángel Sánchez, deixava clar que la proposta del consistori generava molts dubtes per la falta de concreció. “Si hem d'anar a l'assemblea sense saber exactament què ens reportarà la publicitat, el conveni no tirarà endavant”, va advertir.

En un primer moment, les dues parts havien acordat que el CF Badalona pagués una taxa per l'ocupació de l'estadi i que, a canvi, assumiria la gestió de la publicitat. L'interventor municipal, però, no ho va veure clar. Per això ha tornat a aparèixer l'empresa municipal Engestur com a fórmula intermèdia.

Serà precisament Engestur la que es farà càrrec de la gestió i el manteniment de la instal·lació, si el conveni s'aprova. El document tindrà una vigència de quatre anys, amb successives pròrrogues. Es preveu l'ús prioritari del CF Badalona durant 25 anys, així com la preferència que tindrà el club en cas de voler gestionar el bar. El conveni també especifica que l'equip femení del Seagull s'entrenarà i disputarà els seus partits al nou estadi. “Sempre hem tingut clar que havia de ser així”, afirma Sánchez.

Una subvenció directa més el patrocini

L'estadi municipal és una instal·lació molt esperada. Ha suposat una inversió d'uns set milions d'euros, que s'ha fet realitat després que el CF Badalona posés en joc el seu patrimoni. L'ha pagat el consistori, però l'obra no seria una realitat sense la participació de l'entitat. Per això l'ús preferent. L'acord també implica que l'Ajuntament aboni una subvenció de 100.000 euros anuals, més un patrocini que serà del mateix valor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia