Administracions

municipal

pressupost participatiu

Comença la participació per al pressupost de Roses

Els veïns decidiran l'afectació d'una partida de 150.000 euros pel 2017

L'Ajuntament de Roses ha començat a distribuir aquesta setmana a les bústies del municipi el díptic informatiu del procés de pressupost participatiu que per primer cop es farà al municipi. Concretament, el pressupost de Roses per a l'any 2017 inclou com a novetat la incorporació d'una primera partida de 150.000 euros destinada a l'execució de projectes escollits pels mateixos ciutadans, mitjançant el procés que s'inicia ara amb la primera fase de recollida de propostes.

Els ciutadans tenen diferents vies per suggerir els projectes que volen integrar en el pressupost: poden fer-ho presencialment dipositant la butlleta que inclou el díptic a les bústies habilitades a aquest efecte al servei d'atenció ciutadana-SAC de l'Ajuntament, a la biblioteca o a l'oficina de turisme; també poden respondre per via telemàtica a través del web www.tudecideixesroses.cat .

Les propostes es poden presentar fins al 2 de febrer. Cada persona pot presentar tres projectes que consideri prioritaris incorporar dins el pressupost municipal del 2017, que han de respondre a temàtiques de competència municipal i no poden sobrepassar els 150.000 euros de cost.

A partir de les propostes recollides, s'organitzaran dues sessions participatives, que tindran lloc els dies 1 i 8 de febrer, per debatre i prioritzar projectes, i una tercera fase de valoració tècnica dels projectes a càrrec dels serveis tècnics municipals, on s'estudiarà la viabilitat dels projectes seleccionats. Finalment les propostes finalistes se sotmetran a una votació ciutadana, oberta a tots els rosincs majors de 16 anys.

Es preveu que la tria final culmini al voltant del mes de maig, per tal de poder procedir a la contractació i execució de la proposta abans de la finalització de l'any. La voluntat del govern municipal és augmentar la partida participativa dels pressupostos en els pròxims exercicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia