Administracions

Desinfecció preventiva al poliesportiu de la Bisbal

Les anàlisis preliminars no detecten a les dutxes el bacteri de la legionel·la

Falten, però, els resultats definitius

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà durà a terme una neteja i desinfecció preventiva de les dutxes del pavelló municipal d'esports de la Bisbal, que es van precintar en detectar-se un cas de legionel·losi, divendres passat.

Gemma Pascual, regidora de Medi Ambient, va explicar ahir que, de moment, l'Agència de Salut Pública ha decidit mantenir les dutxes precintades durant aquest cap de setmana. De tota manera, i segons Pascual, els primers resultats preliminars de les anàlisis fetes per Dipsalut al poliesportiu indiquen que la instal·lació estaria lliure del bacteri de la legionel·la. “Així doncs, no seria el focus de transmissió de la malaltia de la legionel·losi a un veí del municipi.” Segons Pascual, no obstant això, per assegurar-ho cal esperar els resultats definitius de les anàlisis efectuades per l'Agència de Salut Pública, que se sabran d'aquí a uns catorze dies. L'Ajuntament va encarregar una anàlisi del circuit d'aigua sanitària del pavelló d'esports, però també del camp de futbol, tal com estableix el protocol.

Gemma Pascual recorda que les instal·lacions se sotmeten a inspeccions i desinfeccions periòdiques. El bacteri de la legionel·la no es transmet de persona a persona, ni tampoc es contrau per beure aigua, sinó que es transmet per la inhalació de vapor d'aigua o aerosols contaminats.

LA FRASE

Les primeres proves no detecten cap rastre del bacteri, però ara cal esperar les definitives
Gemma Pascual
regidora de medi ambient de l'ajuntament de la bisbal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia