Administracions

Municipal

Troben roba per estrenar de la Urbana per valor de 43.000 euros que ja no es pot usar

El govern de Badalona descobreix en un magatzem municipal material nou que ja ha quedat desfasat

El PP diu que estava obligat a canviar l'uniforme

Un local que és propietat de l'Ajuntament de Badalona i que la Guàrdia Urbana fa servir com a magatzem amagava, segons s'ha descobert ara, unes caixes que contenen roba sense estrenar per valor de 43.230 euros. Són peces que es van adquirir durant el mandat 2007-2011, sota el govern del PSC i CiU, i que l'executiu del PP hauria abandonat –tot i que encara tenen, fins i tot, l'etiqueta– quan a finals del mandat passat va decidir canviar tot l'uniforme dels agents de la policia local.

Inventari

A la vintena de caixes grans que s'amunteguen en aquest espai municipal, s'hi pot trobar peces de roba de tot tipus. El govern municipal (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) ha ordenat un inventari per conèixer amb exactitud de quin material es tracta, així com el seu valor econòmic. Allà s'acumulen polars, jaquetes, anoracs, camises, samarretes i pantalons. Per aquest material, que encara es conserva dins les bosses individuals corresponents i plegat d'origen, s'hauria pagat al seu dia 43.230,38 euros. Era l'uniforme anterior a l'actual, blau marí i groc fluorescent. El d'ara, de color blau, es va adquirir el mandat passat, quan el Partit Popular va decidir renovar la roba de tots els agents del cos policial.

L'aleshores regidor de la Guàrdia Urbana, Miguel Jurado, explica que la decisió es va prendre en una comissió integrada també per comandaments i sindicats de la Guàrdia Urbana i que en cap cas es podia fer compatible la roba nova i la que lluïen en aquell moment “perquè la llei obliga a dur un únic model”. Jurado culpa el govern local que va precedir el PP de “comprar roba en excés” i, per tant, el fa responsable de llençar els diners. “Jo sempre comprava la roba necessària i, com a màxim un deu per cent d'excedent per si era necessari”, sosté.

Buscar-hi una sortida

El cas és que la roba emmagatzemada ja no es pot usar, almenys en el cos de la Guàrdia Urbana de Badalona. El govern municipal està mirant si pot trobar una sortida per a aquestes peces, però el reciclatge del material es preveu molt difícil atès que gairebé tota la roba està marcada amb escuts o elements que s'identifiquen exclusivament amb la ciutat i amb la seva policia local.

LA XIFRA

43.230
euros
és el valor que té la roba de la Guàrdia Urbana de Badalona sense estrenar que s'ha trobat en un magatzem.

LA FRASE

Algú va fer una mala previsió i va comprar roba de més, però el PP ja s'ho va trobar fet en arribar al govern
Miguel Jurado
exregidor de la guàrdia urbana

Pantalons que picaven

Entre el material que s'acumula en aquest magatzem municipal, que està reservat bàsicament per a material de la Guàrdia Urbana, també hi ha uns pantalons que es van adquirir el mandat passat, quan governava el PP la ciutat, i que tots els agents van retornar ipso facto perquè era impossible treballar amb aquell material enganxat al cos, especialment els mesos de calor. “Les cames picaven molt, s'enganxaven, no transpiraven i va haver-hi agents que van patir importants granellades”, assenyalen diferents policies.

Els pantalons no disposaven de folre interior i la pell quedava en contacte amb un material ignífug que provocava moltes molèsties. L'exregidor de la Guàrdia Urbana Miguel Jurado explica que aquells pantalons es van adquirir “perquè així ho va decidir la comissió que s'encarregava de triar la roba”. Alguns es van retornar, però al magatzem n'hi hauria uns 300.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona