Administracions

Territori

Prop de 80 alcaldes gironins debaten el futur dels governs locals

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va assistir a la sessió del procés participatiu GovernsLocals.cat, que es va fer ahir a Fornells de la Selva

Tenir més autonomia a l'hora de desenvolupar polítiques públiques; fomentar les aliances puntuals entre municipis per mancomunar serveis per ser més eficaços i eficients i deixar la porta oberta a crear nous municipis però limitant-ho, per exemple, a justificacions de motius històrics o perquè estava justificada la viabilitat econòmica i la viabilitat de celebrar les eleccions municipals el mes d'octubre i no al maig per començar el mandat treballant amb un pressupost propi. Aquestes van ser algunes de les aportacions de la vuitantena d'alcaldes de les comarques gironines que ahir van participar en la sessió de debat del procés participatiu GovernsLocals.cat, que es va celebrar a Fornells de la Selva. Va ser la cinquena de les vuit sessions territorials que el Departament de Governació organitza arreu del país per fomentar la màxima participació del món local i escoltar i recollir les seves propostes per definir la nova legislació de l'administració local a Catalunya. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, que va assistir a la primera part de la jornada, va destacar ahir la importància de legislar tenint en compte l'opinió d'aquells [els alcaldes] als quals més afecten les lleis “que són necessàries pel desenvolupament del món local, com ara la llei de finançament, la llei d'ordenació local i la de governs locals”. I va fer una crida perquè els alcaldes “facin les seves propostes sense apriorismes, sense tancar les portes a poder transformar les coses”. Borràs va estar acompanyada de l'alcalde de Fornells, Narcís Boshdemont.

LA FRASE

Els alcaldes han de fer propostes sense apriorismes, sense tancar les portes a la transformació
Meritxell Borràs
consellera de governació i administracions públiques

LA XIFRA

8
sessions
de debat sobre el procés GovernsLocals.cat, que es faran arreu del país. Ahir va ser la cinquena.

Mandats més llargs per fer els projectes

Borràs ha destacat que, entre les aportacions que s'han fet fins ara en les diferents sessions, destaca la reivindicació majoritària dels alcaldes que els mandats fossin més llargs, de cinc o sis anys, per tenir prou temps per tirar endavant els projectes, a més de la possibilitat d'establir eleccions de doble volta “per donar més solidesa als mandats”. També és recurrent la petició d'un millor finançament dels ens locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia