Administracions

Municipal

El ple impedirà a Sabater denunciar dos funcionaris

L'oposició tombarà el decret de l'alcaldessa perquè l'Ajuntament es personi en la causa per les extorsions a botiguers

Enrenou polític arran dels tràmits ja fets

Si l'Ajuntament de Badalona vol personar-se en la causa de les presumptes extorsions a comerciants d'Artigues ocorregudes durant el mandat del PP, el govern local haurà de retirar de l'expedient el nom dels dos funcionaris municipals esquitxats pel cas (un policia local i un tècnic de llicències) i mantenir només els dels dos excàrrecs populars, David Gómez i Antonio Cortés. L'alcaldessa va signar un decret, ara fa un any, perquè l'Ajuntament es personés en aquesta causa, incorporant-hi els quatre noms, però sembla que és ara quan s'ha adonat que no té competències per prendre aquesta decisió i que aquest poder està en mans del ple.

En la sessió del 31 de gener passat, el govern volia buscar el consens polític perquè l'Ajuntament es personés en la causa, però l'oposició, que fins ara no ha sabut que Sabater ja havia fet aquest pas, es va negar a incloure el nom dels dos funcionaris en entendre que no s'ha explorat cap de les vies internes per esbrinar la seva implicació en la causa. Ni s'ha obert una investigació, ni han estat apartats del lloc de feina, tot i que el regidor de Guanyem Jose Téllez va explicar que ja no ocupaven el seu lloc de treball.

Si l'alcaldessa torna a elevar el debat a un ple, només podrà incloure dos dels quatre encausats si aspira a fer que el consistori se sumi a la causa que ja investiga el jutge. En cas contrari, toparà amb el PP i el PSC, amb majoria a la sala.

Retirar competències a l'alcaldessa

El grup municipal del PP va censurar ahir “la incompetència i obscurantisme del govern per enganyar tot el ple i envair les seves competències”, després que l'alcaldessa volgués votar una gestió, la de la personació de l'Ajuntament, que ella mateixa havia autoritzat el gener del 2016. Fernández veu “mala fe en Sabater ” en ometre que el decret estava signat i anuncia que els populars presentaran una moció perquè el ple revoqui totes les competències delegades que té tant l'alcaldessa com la junta de govern.

Des del PSC, Rubén Guijarro ha lamentat “la descoordinació i el desgavell que existeix dins el govern municipal, com ho demostra el fet que ningú s'adonés que l'alcaldessa no podia signar aquell decret o que es portava al ple una cosa que ja estava signada”.

Més feina de socorrisme al litoral de Platja d’Aro

Pugen del 2,2% les assistències sanitàries (537) i s’han fet 2.800 accions preventives

PLATJA D’ARO
 

Barreres i més controls al litoral de la Costa Brava

LLORET / platja d’aro
 

La comunitat islàmica clama no ser assenyalada per l’atac

barcelona
 
Energia
Creix la xarxa elèctrica

Alta tensió a 16 metres sota terra

Barcelona
 
municipal
urbanisme

La disjuntiva de Vallcarca

barcelona
 

Girona endurirà les sancions als amos incívics de gossos

girona
 
les inversions de l'estat

I tal dia farà nou anys

girona
 
salut

Opera sense llicència un centre pel tractament d’addiccions a Argentona

Argentona
 
municipal
comerç

Torelló dissenya mesures per potenciar el mercat municipal

Torelló