Administracions

Inversió de 16,5 milions d'euros en 51 municipis

El govern finançarà quatre projectes sobre patrimoni i eficiència energètica impulsats per la Diputació de Girona a través dels fons europeu Feder

Pere Vila valora positivament l'import

El govern finançarà quatre projectes sobre patrimoni i eficiència energètica impulsats per la Diputació de Girona a les comarques gironines a través dels fons europeus de desenvolupament regional ( Feder ) que, un cop executats, hauran generat una inversió de 16,5 milions d'euros, de la qual, directament, s'hauran beneficiat 51 municipis del territori. El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va presentar ahir a la tarda, acompanyat de la conseller de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, la resolució de la convocatòria, tot remarcant la xifra global aconseguida amb la qual és “visualitza la inversió important que es farà a les comarques gironines i amb què es permetrà dur a terme l'acció de govern”. Vila va assenyalar que a la convocatòria s'havien presentat més d'un centenar de sol·licituds d'arreu del país. Per la seva banda, la consellera Meritxell Borràs va incidir en la importància que aquests diners “vagin directament a projectes impulsats pel món local que donen cobertura a diversos municipis a favor de l'eficiència energètica i la promoció turística”. Per Borràs, fons europeus com ara els Feder són eines “necessàries perquè en un país divers es puguin oferir els mateixos recursos i serveis”. Borràs va concloure que es podrà fer una “bona inversió a les comarques gironines”.

Dels 16,5 milions d'euros, 6,75 són aportats pel govern a través dels Feder; 5,97, pels ajuntaments, i 3,78, per la Diputació. Pere Vila hi va afegir que l'ens assumirà l'IVA que correspondria als ajuntaments.

Dos dels projectes aprovats tenen a veure amb la necessitat d'afavorir el pas cap a una economia baixa en carboni. En aquest sentit, el projecte Calderes, xarxes de calor i instal·lacions per a la producció d'estella rebrà gairebé dos milions d'euros dels fons Feder gestionats pel govern, que cofinançarà el 50% del total. Aquest projecte permetrà instal·lar 22 calderes de biomassa per a ús d'aigua calenta en edificis municipals o edificis d'entitats locals. D'altra banda, també servirà per construir dues instal·lacions de producció de biomassa a Navata i a Ribes de Freser. Pel que fa al projecte Eficiència energètica de l'enllumenat exterior i d'edificis d'entitats locals, que serà cofinançat pel govern amb dos milions d'euros, tindrà per objectiu la millora integral de l'enllumenat públic en deu municipis diferents: Arbúcies, Caldes de Malavella, Figueres, Pals, Ripoll, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sils, Vilablareix i Riells i Viabrea.

El govern cofinançarà amb 765.763 euros el projecte de Renovació de museografies de la Xarxa territorial de museus de les comarques de Girona. Aquest projecte permetrà invertir en la xarxa museística de la zona i, en concret, als municipis d'Arbúcies, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Ripoll i Olot.

Quant al projecte La xarxa d'itineraris turístics pedalables i vies verdes, rebrà 1,9 milions d'euros del govern, provinents dels fons Feder, per crear una xarxa d'itineraris que donin valor a espais naturals de la demarcació i els enllacin. L'actuació de connexió beneficiarà dotze municipis directament.

LA XIFRA

6,75
milions
aportats pel govern a través dels fons Feder; 5,97, pels ajuntaments, i 3,78, per la Diputació.

LES FRASES

En un país divers calen eines com ara els Feder per oferir els mateixos recursos i serveis
Meritxell Borràs
consellera de governació, administracions i habitatge
Estem molt contents i satisfets per la xifra global d'inversió a les comarques gironines
Pere Vila
PRESIDENT de la DIPUTACIÓ DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona