Administracions

Reparen les oficines de Medi Ambient de Palamós

Es van haver de desallotjar fa uns mesos en detectar-se un trencament al tirant d'una encavallada de fusta

L'àrea s'ha traslladat a les Galeries Carmen

L'Ajuntament de Palamós iniciarà els treballs de reparació de les oficines de l'àrea de Medi Ambient, que es van haver de desallotjar fa uns mesos en detectar-se un trencament al tirant d'una de les encavallades de fusta del sostre. El projecte, que ja es va aprovar inicialment per via d'urgència, parteix d'una proposta redactada per l'arquitecte Xavier Reina, especialista en aquest tipus d'estructures.

Màxima celeritat

Segons explica l'alcalde, Lluís Puig, es preveu fer l'actuació amb la màxima celeritat, perquè les obres puguin iniciar-se immediatament i, en aquest sentit, ja s'està treballant per adjudicar-les. Segons l'alcalde, el cost de l'obra voltarà els 23.000 euros. El descobriment d'aquest problema estructural va fer que ràpidament s'optés per traslladar tota l'àrea a unes dependències de les galeries Carmen, on l'Ajuntament té diversos locals. Aquest és un dels edificis més característics de Palamós. Està situat al carrer Jacint Verdaguer, davant per davant de la també emblemàtica Arbreda. L'equipament va ser edificat amb la previsió que durant la República s'hi instal·lés la llar d'infants municipal, però aquest projecte es va abandonar i, després de la Guerra Civil, va ser la seu de diverses entitats falangistes i de l'Organización Juvenil Española, una associació de lleure juvenil d'inspiració franquista.

Amb el pas dels anys durant pràcticament dues dècades s'hi va instal·lar la biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou. Després que s'hagués plantejat enderrocar l'immoble per fer-hi la nova llar municipal de la gent gran, l'Ajuntament va optar per conservar-lo i remodelar-lo per posar-hi l'oficina de gestió del projecte Palamós Millora i les dependències de l'àrea de Medi Ambient.

LA XIFRA

23.000
euros
és el cost que es preveu per al projecte de reparació, que l'Ajuntament vol adjudicar amb la màxima celeritat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.