Administracions

agència tributària

delegacions

L'oficina de l'ATC de Vic serà vora la plaça del Mil·lenari

La seu de l'Agència Tributària de Catalunya a la capital d'Osona ocuparà un espai de 220 m² i tindrà onze treballadors

Com les altres catorze delegacions, es posarà en marxa l'1 de setembre

La nova oficina que l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) obrirà a Vic –l'única juntament amb la de Manresa a la Catalunya Central i una de les quinze que hi haurà al país– estarà situada al carrer Era d'En Sellés, molt a prop de la plaça del Mil·lenari. Aquesta seu tindrà 220 m², disposarà d'11 treballadors que se sumaran a la plantilla de l'ATC i, com totes les altres oficines, començarà a funcionar l'1 de setembre. Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda de la Generalitat, ho va explicar ahir a l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, als regidors d'Economia i Hisenda i als representants de la delegació del govern. La seu de Manresa “d'una dimensió similar”, segons Salvadó, es presentarà la setmana vinent.

“El desplegament ha de respondre a criteris d'administració pròpia i no a l'estructura de quatre províncies actual”, va dir el secretari d'Hisenda. “Assumim el model territorial de vegueries amb la voluntat d'aproximar-nos al territori i assolir la plenitud de les competències”. Des de la nova oficina de Vic es gestionaran de manera directa i completa els impostos cedits –transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i també successions i donacions– que actualment liquiden, a més de l'ATC, els registradors de la propietat. També es recaptaran deutes pendents dels contribuents amb l'administració, com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments.

Pel que fa als recursos humans, l'ATC en aquest moment té 430 treballadors però a partir de l'1 de setembre seran més de 700. Des del 15 d'abril i fins al juny hi haurà un procés de selecció de personal, en el qual es vol donar possibilitats a les persones que ja treballen en oficines liquidadores. Amb les de la regió, Salvadó s'hi va reunir ahir.

LA FRASE

El desplegament ha de respondre a criteris d'administració pròpia i no a l'estructura de quatre províncies
Lluís Salvadó
secretari d'hisenda de la generalitat de catalunya

El seu àmbit d'influència serà regional

“No és un servei amb vocació local o comarcal, sinó regional”, va dir Salvadó. Tant és així que l'oficina de l'ATC de Vic serà la seu de referència de la població d'Osona però també la del Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà. Amb tot, el secretari d'Hisenda va explicar que hi haurà oficines compartides a les capitals de comarca de la Catalunya Central amb els organismes de recaptació de la Diputació. En termes de personal suposarà tenir dues persones tant a Berga com a Solsona, i quatre a Igualada, amb el Consell Comarcal de l'Anoia. “Guanyem presència i proximitat”, va subratllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona