Administracions

Urbanisme obre el front judicial pel xalet del Golfet

La Generalitat interposa un recurs contenciós administratiu contra l'acord del govern de l'Ajuntament de Palafrugell

L'alcalde en defensa la legalitat

Les obres d'edificació del xalet als terrenys que coronen el penya-segat de la platja al carrer Castellets de Calella de Palafrugell tornen a ser motiu de polèmica. Ara, la Generalitat ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'acord de la junta de govern local per les llicències d'obres.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, es va mostrar ahir sorprès i, a la vegada, crític amb la decisió de la Generalitat. L'alcalde defensa tota la tramitació urbanística que s'ha fet i, a més, veu incoherències en el contenciós, com ara que es passi, en el cas de l'última planta, a discrepar dels 103 m² als 80 m² i que no es demani la suspensió cautelar. En segon lloc, es mostra crític perquè aquest, diu, és un tema que “s'hauria d'haver solucionat per la via de la cooperació i la col·laboració, però en cap cas anant al contenciós”.

Urbanisme és manté ferm en la defensa de les tres resolucions signades a principi d'agost pel director territorial d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra. En aquell moment, però, sí que demanava la suspensió de la llicència en declarar-la “lesiva per a l'interès públic” per excessos com ara la “infracció del nombre de plantes màxim”.

LA FRASE

Nosaltres defensem les actuacions urbanístiques i no entenem la posició de la Generalitat
Juli Fernández
alcalde de palafrugell

Un llarg litigi administratiu

La junta de govern de l'Ajuntament de Palafrugell (PSC-CiU-Entesa) va aixecar el desembre passat la suspensió municipal que planava sobre la llicència d'obres del controvertit xalet del Golfet de Calella, després de donar per bo el darrer projecte de legalització que van presentar els promotors de la construcció, l'empresa Casa Calella SL. Un mes abans, però, l'assemblea de Salvem el Golfet, va acordar interposar un recurs contenciós administratiu contra el consistori per la desestimació de la denúncia urbanística presentada a l'agost contra els actes d'edificació del xalet al carrer Castellets. A més, el Síndic de Greuges ja havia demanat l'aturada de les obres fins que l'associació “exerceixi el dret d'accés a la informació pública i pugui consultar l'expedient de les llicències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona