Administracions

municipal

infraestructures

Arrenca l'obra de l'Espai Medes al port de l'Estartit

La primera fase, al moll central, és part de les millores de la dàrsena i s'acabarà enguany

N'alçaran l'estructura, però l'obertura es farà esperar fins al 2019

Les obres per començar a aixecar la primera fase de l'Espai Illes Medes, l'estructura del centre d'interpretació obert al públic al moll central del port de l'Estartit, van arrencar ahir al matí amb un pressupost de 400.000 euros i la previsió que el gros dels treballs hagi conclòs a l'estiu. El projecte forma part del conjunt d'actuacions que executa el Club Nàutic Estartit, amb un pressupost global d'uns 12 milions, d'acord amb el contracte de gestió de les instal·lacions fins al 2049.

El centre d'interpretació esdevindrà la gran porta d'entrada a l'àmbit marí del Parc Natural del Montgrí, el Baix Ter i les Illes Medes. A més de l'ambiciós projecte museogràfic, inclòs en la inversió de condicionament de l'edifici, amb un pressupost total d'uns 950.000 euros, serà seu de programes educatius i de la presentació d'estudis i informes científics. I l'altre gran atractiu serà la terrassa superior, una talaia elevada a primera línia per divisar l'arxipèlag des del litoral. El gerent del Club Nàutic, Eugeni Figa, explica que el mirador s'obrirà ja quan finalitzi la primera fase, per bé que la suspensió d'obres als mesos d'estiu, vigent a partir del 15 de juny, pot endarrerir els acabats fins a la tardor. El president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau, avançava ahir que la intenció és encarregar el projecte museogràfic l'any vinent, amb la idea que sigui realitat el 2019.

LA XIFRA

400.000
euros és el pressupost de la primera fase de les obres de l'Espai Illes Medes: l'estructura de l'edifici.

Projecte presentat al teixit social

Els responsables del Club Nàutic, l'EMD i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit van presentar el projecte de l'Espai Illes Medes el dia 30 de març. L'acte va servir per mostrar les diverses dimensions de l'equipament, per a la divulgació de l'arxipèlag, com a centre de les diferents activitats lúdiques de descoberta, i com a atractiu turístic i també cultural per als habitants de l'Estartit. A l'espai interior, de 415 metres quadrats, hi haurà lloc per a una exposició permanent que compartirà protagonisme amb diverses mostres amb caràcter temporal. Entre els atractius, anuncien un àmbit expositiu que recrearà una immersió virtual al fons marí de les Medes, amb projeccions a les parets, el sostre i el terra.

Pel que fa al mirador superior, preveuen dotar-lo amb un conjunt d'estris per experimentar amb eines emprades tradicionalment per a la navegació marina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia