Administracions

Reforcen la seguretat a Palamós amb nous fanals

S'ha incidit també en l'estalvi energètic anual amb la retirada de cinquanta punts que estaven obsolets

A l'estiu s'actuarà a la zona de l'escola Vedruna

L'Ajuntament de Palamós ha finalitzat el projecte de canvi de la instal·lació de l'enllumenat públic del carrer de Josep Joan, així com dels trams dels carrers ortogonals a aquest, –entre l'avinguda Catalunya, de Rentadors, el carrer de la Font i l'avinguda de Lluís Companys–. Aquest projecte, amb un cost de 52.400 euros, ha comportat la substitució de 50 punts de llums de diferents models i la instal·lació de 53 lluminàries.

L'alcalde, Lluís Puig, explica que s'ha optat per posar un enllumenat més adequat energèticament i econòmicament, reduint-ne la despesa en kilowatts, euros i CO2, i incrementant la qualitat, seguretat i el confort de la il·luminació dels carrers d'aquesta zona. Un altre element essencial és la millora de la seguretat.

Precisament, després de l'estiu s'actuarà al voltant de l'escola Vedruna, concretament als carrers de Xaloc, dels Pins, del Turó, de Carós i de Santa Joaquima de Vedruna, així com a l'aparcament situat davant del cementiri de Palamós.

Eficiència energètica

Amb el nou sistema s'ha millorat la lluminositat dels carrers i s'ha aconseguit un estalvi energètic anual de 21.832 kWh, la qual cosa implica una reducció en 16,4 tones de CO2 a l'any i un estalvi econòmic anual en la factura de la llum de 3.712 euros.

Amb la instal·lació d'aquest nou enllumenat públic, segons Puig, se segueix la dinàmica que es va impulsant en altres sectors, que han modificat el sistema de lluminàries amb l'objectiu d'adaptar-lo a la normativa tècnica de baixa tensió i contaminació lluminosa, amb la disminució de la potència i amb el consegüent estalvi energètic i la millora de la il·luminació a la zona.

Segons Puig, l'equip de govern, d'ERC-CiU, “seguirà el procés de renovació de lluminàries que de manera progressiva s'està executant en diversos sectors de la vila”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.