Administracions

Palafrugell destinarà tres milions d'euros a inversions sostenibles

Es volen invertir en projectes d'eficiència energètica, la millora de la xarxa d'aigua i clavegueram

També serviran per reduir l'endeutament

L'Ajuntament de Palafrugell vol destinar una part del superàvit de l'any 2016 a finançar un seguit d'inversions financerament sostenibles, una possibilitat que està prevista en la llei de pressupostos generals de l'Estat del 2017. L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, explica que es disposarà de 3.310.000 euros que es podran destinar a inversions d'aquestes característiques i a la reducció de l'endeutament, que baixaria del 23% actual, després del tancament de la liquidació del pressupost de l'any anterior. Aquesta llei, que actualment està en fase d'aprovació, està destinada a aquells ajuntaments que no superin el nivell d'endeutament permès.

El govern, format pel PSC, Entesa i un regidor de CiU, té previst destinar aquests recursos especialment a elements d'eficiència energètica, la millora de la xarxa d'aigua i el condicionament del clavegueram, concretament el pla director del sanejament de Tamariu, entre altres coses. L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, afirma: “Aquesta bona salut econòmica que hem aconseguit a l'Ajuntament ens permetrà desenvolupar inversions estratègiques al municipi i pensem fer-ho buscant el consens amb els grups de l'oposició, amb l'objectiu d'establir unes prioritats clares i ben definides.” Al mateix temps, manifesta: “Treballarem per tal que aquestes inversions serveixin per millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes de Palafrugell.”

Pagaments a proveïdors

D'altra banda, aquest superàvit d'estabilitat pressupostària arriba després de la liquidació en tots els organismes autònoms (Institut de Promoció Econòmica, Institut Municipal d'Esports, Museu del Suro i Institut de Mitjans de Comunicació), així com al mateix ajuntament. El període mitjà de pagament de l'Ajuntament als proveïdors des de la presentació de la factura s'ha situat en 32 dies.

LA XIFRA

32
dies
és el període mitjà de pagament de l'Ajuntament als proveïdors des de la presentació de la factura.

LA FRASE

La salut econòmica permetrà fer inversions que són del tot estratègiques per al municipi
Juli Fernández
alcalde de palafrugell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia