Administracions

municipal

Badalona no tindrà guinguetes a la platja durant les Festes de Maig

L'associació de barets lamenta el retard que acumula l'adjudicació dels negocis

Per primer cop els establiments no estaran oberts aquest mes vinent

El lloc web de l'Ajuntament de Badalona especifica que les guinguetes de la platja han d'estar obertes obligatòriament des del primer cap de setmana de juny fins al primer cap de setmana de setembre, però que els concessionaris d'aquests negocis tenen l'opció d'ampliar el servei i treballar des del primer cap de setmana d'abril fins al 31 d'octubre. Però de prometre a complir hi ha molt a dir. Aquest any, els empresaris que exploten les guinguetes no només no han gaudit de la possibilitat de treballar a l'abril, sinó que ni tan sols podran fer-ho durant les Festes de Maig, un fet inèdit a la ciutat.

I és que el govern de Badalona encara no ha adjudicat els vuit negocis que s'estenen al llarg del litoral. Ni tan sols ha convocat el concurs per adjudicar-los, segons es pot constatar al web de la Generalitat. Joaquim Padrós, president de l'associació de guinguetes de Catalunya, explica que l'entitat ja va advertir fa molts mesos que es faria tard, i per això va recomanar que s'executés la pròrroga del contracte, una opció factible si totes les parts hi estan d'acord. “Però ni tan sols ens contesten als mails”, lamenta. Padrós subratlla el greu perjudici que suposa per als empresaris inaugurar la temporada tan tard i assegura que ell, aquest any, ni tan sols concorrerà al concurs.

La regidora del PP, Sònia Egea, ha lamentat “la manca de previsió i de coordinació del govern local”, alhora que augura que “per culpa d'aquesta incompetència serà molt difícil que als concessionaris els surtin els números, ja que no podran treballar tot el temps que comptaven tenir obert”.

LA XIFRA

8
guinguetes
està previst obrir a la platja de Badalona durant l'estiu, el mateix nombre que l'any passat.

LA FRASE

Ja els vam advertir que anaven tard per fer un nou concurs i que era millor aplicar una pròrroga
Joaquim Padrós
president de l'associació de guinguetes de catalunya

Un plec de condicions més complicat

El plec de condicions per accedir a una de les vuit guinguetes es publicarà, per fi, el 2 de maig. Així ho ha confirmat el tinent d'alcalde de Badalona Democràtica, Jose Téllez (Guanyem Badalona en Comú), que treu importància al retard que acumula el concurs perquè, segons explica, “fer-ne un de nou i fer-lo ben fet, amb elements nous, sempre requereix el seu temps”. Segons Téllez, els negocis de la platja s'adjudicaran el 8 de juny, un calendari que per al PP serà “impossible complir”. S'hi afegeix, a més, que el plec introdueix elements nous, com ara l'obligació dels empresaris d'incloure una programació cultural i gastronòmica.

El retard que acumula el concurs de les guinguetes no és percebut amb la mateixa calma pel tinent d'alcalde responsable de Medi Ambient, Àlex Mañas (ICV-EUiA), que assegura que el seu departament ja va presentar al febrer tota la documentació per tal que Contractació rematés la feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia