Administracions

municipal

Palafolls vol que Mas Reixach triï si vol dependre de Tordera

L'alcalde recupera la proposta de fer una consulta als veïns de la urbanització que comparteix amb el municipi veí

Els afectats es queixen que no se'ls ha explicat i el consistori torderenc ho considera una “deslleialtat”

La urbanització Mas Reixach és un petit nucli habitat del qual comparteixen la gestió els ajuntaments de Palafolls i Tordera perquè ocupa una part dels dos termes municipals. Malgrat que el primer dels consistoris és el que té la major part de l'àmbit –uns 130 habitatges, contra una vintena corresponents a Tordera–, la urbanització es troba pràcticament enganxada al segon.

L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), va aprofitar fa alguns dies els micròfons de Ràdio Tordera en el programa La tarda és temps era temps per anunciar la voluntat de convocar una consulta entre els veïns d'aquest nucli perquè decideixin a quin dels dos municipis volen pertànyer, per tal que només un d'ells assumeixi la gestió de tots els serveis. “És una situació complexa perquè, entre d'altres, l'aigua potable la dona Tordera i nosaltres assumim el clavegueram, la neteja viària, el transport escolar i la recollida d'escombraries”, va explicar, i hi va afegir que “seria més fàcil que només una administració controlés el bon funcionament dels diferents serveis”. Agustí va admetre que es tracta només d'una proposta inicial que ja s'havia parlat en algun altre moment i que, en cas de ser acceptada i consensuada, el procés per resoldre-la s'allargaria durant anys. “És important que els veïns es manifestin sobre les seves preferències, i per això crec que la consulta és un instrument ideal”, va insistir.

L'anunci fet a la ràdio ha sorprès els veïns de Mas Reixach i, a alguns, els ha inquietat. La presidenta de l'associació de veïns, Pepi Roso, lamenta que l'alcalde hagi donat a conèixer la proposta “sense haver-la plantejat abans a la gent de Mas Reixach”. “El convidem que vingui i ens ho expliqui, perquè durant trenta anys no hi ha hagut cap problema per compartir serveis entre els dos municipis”, assenyala. Roso, a més, vincula l'anunci al malestar de l'alcalde per les crítiques de l'associació tant a la instal·lació de la planta de biogàs al polígon industrial proper de Mas Puigvert o a la voluntat del consistori d'habilitar un pas de camions a la zona que els veïns no veuen amb bons ulls. “Sembla una rebequeria a les nostres queixes, una resposta ressentida”, destaca.

Finalment, des de l'Ajuntament de Tordera no es comparteix la proposta de Valentí Agustí i es precisa que el seu alcalde, Joan Carles Garcia (PDeCAT), ja li va transmetre al seu moment que no secundava en cap cas la proposta. Paral·lelament, des del consistori es considera que plantejar fer una consulta que impliqui la població del costat sense tenir en compte l'opinió de Tordera els sembla “absolutament una deslleialtat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona