Administracions

Municipal

La Generalitat vol policies per vigilar obres a Sant Roc

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya insta el govern de Badalona a destinar agents allà on els incívics frenen els treballs

El PP i l'associació de veïns tornen a carregar contra el govern local

La Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència de l'Habitatge, ha assegurat que té la voluntat de reprendre aviat les obres de rehabilitació al sector de Sant Roc on l'empresa Grupo Soler ha hagut d'abandonar els treballs que portava a terme, esgotada pels robatoris i les amenaces que rebia. Aquests treballs, pressupostats en 303.000 euros, no s'han arribat ni a iniciar, més enllà de col·locar una estructura de bastides que ara ja no és visible.

El director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha confirmat que el govern català no llança la tovallola i vol ultimar un pla d'obres que ja entra en l'última fase (ja s'hi han invertit 2,7 milions) però en paral·lel ha instat l'Ajuntament de Badalona a reforçar la vigilància a la zona mentre s'executen els treballs, amb la presència de més agents de la Guàrdia Urbana. Fornt, per la seva banda, es compromet a reclamar més patrulles dels Mossos d'Esquadra per tal que no es repeteixin els últims episodis. “La situació requereix l'esforç de tothom”, subratlla el representant de la Generalitat, que ara per ara no gosa posar calendari a la represa dels treballs. Apunta que a partir de la setmana que ve s'intensificaran els contactes amb el consistori badaloní.

Des del govern municipal, però, es considera que no cal reforçar la vigilància pública al carrer sinó que potser és necessari augmentar la seguretat privada de les obres. En aquest sentit, fonts del govern apunten a la conveniència de millorar la coordinació entre les dues administracions per evitar fets com els ocorreguts les últimes setmanes. “La Generalitat ni tan sols es va posar en contacte amb nosaltres per comunicar-nos l'inici de les obres”, assenyalen en to crític, una queixa que, segons Jaume Fornt, “no té raó de ser perquè no ha estat així”.

Els lamentables fets que s'han produït a l'edifici comprès entre Marquès de Mont-roig i Alfons XII, a tocar de la sortida Badalona Sud de la C-31, han servit al grup municipal del PP per denunciar, un cop més, “la manca de seguretat a la zona sud de la ciutat”. El regidor Miguel Jurado va assegurar ahir que el govern de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA “ha perdut el control del carrer” i insta l'alcaldessa, Dolors Sabater, a destinar molts més agents de la policia local a aquest sector de la ciutat.

L'associació de veïns de Sant Roc se suma a les crítiques cap al govern i demana a l'alcaldessa que convoqui una mesa de negociació per mirar de posar fil a l'agulla tant a la problemàtica generada amb els treballs inclosos en el pla director d'obres de la Generalitat com a la manca de seguretat que hi ha al barri, segons Diego Justicia, president de l'entitat veïnal.

LA XIFRA

36
dies
ha durat l'empresa Grupo Soler a Sant Roc. El 18 d'abril passat va desmuntar totes les bastides i va marxar

Urbaser ha d'amagar les màquines

L'associació de veïns de Sant Roc assegura que el Grupo Soler no és l'única empresa que últimament ha estat víctima de l'incivisme d'alguns veïns de la zona. Urbaser, la firma encarregada de la poda d'arbres, va haver de sol·licitar aixopluc al consistori per a la seva maquinària perquè, segons Diego Justicia, “els treballadors havien rebut coaccions de persones que reclamaven diners o amenaçaven de destrossar el material que es fa servir”.

El govern de Badalona assegura tenir desconeixement d'aquestes amenaces però admet, en canvi, que les màquines d'Urbaser es van haver de guardar al camp municipal de futbol durant les hores en què no hi havia servei, quan habitualment no es traslladen i es deixen al carrer. El president de l'associació de veïns de Sant Roc reclama que hi hagi més presència policial com a única mesura possible per frenar aquestes actituds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona