Administracions

El rector de la UdG reclama un millor finançament i estudis superiors gratuïts

Sergi Bonet reitera durant l'acte institucional dels 25 anys de la UdG que el futur depèn d'un bon sistema universitari que formi estudiants i no “súbdits”

Els estudis universitaris han de ser gratuïts, cal un millor finançament i els estudiants formats no han de ser “súbdits”, sinó persones amb criteri. El rector de la UdG, Sergi Bonet, com és habitual, no es va desviar ni un mil·límetre del pal de paller de les seves reivindicacions. Novament, però, ho va fer en el marc de l'acte institucional del vint-i-cinquè aniversari de la UdG, que va tenir lloc a la Sala de Graus Modest Prats, i davant del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Un discurs que, per previsible, no va deixar indiferent ningú per la seva contundència.

Un acte, el d'ahir, que deixa dades importants: 80.000 persones han estudiat a la UdG en aquests 25 anys. El primer curs oficial 1993-94 es van matricular poc més de 8.000 alumnes i actualment ja en són 15.658.

Sentit agraïment

L'acte d'ahir –de fet, purament de protocol– va servir per escenificar el sentit i viscut homenatge als rectors anteriors a Bonet, als quals es va entregar la medalla de la universitat: Josep Maria Nadal, Joan Batlle i Anna Maria Geli. També se'n va lliurar una a títol pòstum a Jaume Casademont Perafita, per la dedicació i el compromís amb la UdG al capdavant del consell econòmic i social. L'acte va servir per homenatjar també la comissió gestora formada per Pere Mutjé, Miquel Martín, Lluís Pallí, M. Àngel Sainz, Joan Miró, Ramon Ceide, Emili Montesinos i Lluïsa Gràcia; els antics presidents del consell social Jaume Casademont, Salvador Carrera i Albert Bou, i també els coordinadors dels estudiants d'aquest any. En aquest cas, Albert Cortada, Ricard Font, David Martí, Laia Tarragona, Oriol Pellicer, Josep Maria Aguirre, Josep Ribas, Pau Garcia, Jordi Gasulla, Àdam Bertran, Isaac Pérez, Laia Vidal, Ferran Coll, Marc Rosset i Aitor Palomares.

LA FRASE

La universitat no ha de fabricar títols, ha de ser un entorn per educar ciutadans i no pas súbdits
Sergi Bonet
rector de la universitat de girona (UdG)

Prop de 16.000 estudiants aquest curs

Vint-i-cinc anys donen per molt. En aquests anys, més de 80.000 estudiants s'han format a la UdG. El primer curs oficial (1993-1994) es van matricular poc més de 8.000 estudiants; aquest curs, prop de 16.000. Una altra dada que fa veure l'evolució de la universitat fa referència a les tesis llegides. Si el primer curs se'n van llegir sis, l'any passat van ser 115 i, en total, i en 25 anys, s'han presentat 1.158 tesis doctorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia