Administracions

Municipal

Badalona autoritza 130 cases noves a tocar el Mas Ram

L'Ajuntament inicia la tramitació d'un pla urbanístic heretat del 2007 amb què es mira de preservar zona forestal

Alliberar la muntanya comporta traslladar edificabilitat a diferents punts de la ciutat

El govern municipal de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA), amb el suport dels grups del PSC i de CiU, ha acordat iniciar la tramitació d'un projecte urbanístic pendent i que, entre d'altres, dona llum verd a la construcció de 130 habitatges unifamiliars a tocar el barri del Mas Ram. Més concretament, aquest és el sector de Can Colomer, una zona de muntanya per sobre de la B-20 on, abans de la modificació del pla general metropolità (PGM) que es va aprovar entre els anys 2007 i 2010, havien dibuixat sobre els plànols uns 400 xalets. Fa deu anys, el PP ja es va abstenir quan es va votar aquesta modificació i, amb el pas dels anys, no ha canviat el sentit del vot. Dimarts, en el ple municipal, tant els populars com l'únic regidor de Ciutadans es van abstenir.

El que ara fa el govern de Badalona és enllestir la tramitació del pla parcial urbanístic que ha de permetre tirar endavant l'actuació prevista de fa deu anys (l'aprovació inicial es va fer recentment a la junta de govern). Amb aquella modificació del PGM, els metres quadrats edificables van passar dels 202.000 del passat als 33.000 actuals.

Per alliberar de totxos en la mesura del possible aquest sector situat a peu de la Serralada de Marina, el govern d'aleshores va haver de pactar amb els promotors que podien edificar el trasllat d'aquest dret a diferents zones urbanes del municipi, per sobre de la B-20. Tot i que en el seu dia es van apuntar quins serien els possibles solars amb què es compensarien els constructors, en el ple el tinent d'alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), ha deixat clar que aquest és un treball que encara s'ha de culminar i que requerirà diàleg i negociació amb diferents sectors. Pomar, Morera i Montigalà són els barris que tenen més números perquè hi facin els futurs pisos.

Pel que fa a les 130 cases que s'han previst a tocar el Mas Ram, al costat del carrer dels Tarongers, podrien començar a prendre forma aviat. A ningú se li escapa que el sector de la construcció comença a aixecar el cap i, si ara l'Ajuntament de Badalona s'ha decidit a tramitar aquest pla urbanístic és precisament perquè existeix el reclam d'alguns dels promotors que tenen interessos a Can Colomer. Cal recordar també, com a símptoma del comportament que està experimentant la construcció a la ciutat i la venda d'habitatges, que l'Ajuntament de Badalona ha hagut de suspendre recentment la fira immobiliària prevista a la Rambla perquè alguns dels principals promotors que s'havien compromès a assistir-hi van causar baixa a última hora perquè tenien venudes, o quasi venudes, les promocions que difonien.

LA XIFRA

130
cases
unifamiliars són les que es podran construir a Can Colomer, sobre la B-20, quan ultimin la tramitació del pla.

No només són cases

La modificació del PGM al sector de Can Colomer que es va començar a tramitar l'any 2007 i que es va aprovar definitivament l'any 2010 no només defineix com queden distribuïts els drets dels constructors que aspiren a fer habitatges, ja siguin unifamiliars o plurifamiliars.

A més dels immobles, en aquest tram de la Serralada de Marina es dibuixa un sector que es destinarà a un equipament sanitari assistencial de caràcter privat i de 8.000 m². Es preveu, a més a més, un petit equipament esportiu privat, al costat de la finca de Godmar, i una àmplia parcel·la per a instal·lacions esportives públiques. Cal afegir-hi que s'haurà de preservar el Bosc de Can Colomer i que quedarà una gran zona verda de parc, entre la Riera de Pomar i l'avinguda Llenguadoc. També es conservarà la Masia de Can Colomer, actualment deshabitada però en bon estat, i que es podrà convertir en un hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia