Administracions

Torroella es dotarà amb un pla de salut pública local

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat el procés per dotar-se amb un pla municipal de salut, un document que pretén definir i implementar accions per millorar el nivell de benestar dels residents amb una planificació comptant oberta a la participació de veïns i entitats. D'aquesta manera, l'Ajuntament també dóna compliment al compromís adoptat en el Consell Municipal de Salut, de diagnosticar quin perfil de salut local hi ha i prioritzar, per consens, les líniesque han d'orientar les polítiques de salut pública locals en els propers anys.

El procés es durà a terme amb el guiatge del Dipsalut i de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública, seguint les directrius de l'Organització Mundial de la Salut i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU. Es parteix del fet que la salut d'una població depèn en un 80 % de factors aliens al què és la sanitat, busca incorporar la salut en totes les polítiques com a nou model de governança.El procés d'elaboració es desenvoluparà durant el proper any. I ahir al matí, com a tret de sortida, s'hi va haver dues sessions formatives, destinades a càrrecs electes i tècnics municipals. Durant la sessió es va posat l'accent en el fet que un municipi saludable dissenya la seva política tenint en compte que la millora de la salut de la població no passa per incrementar únicament els serveis sanitaris, sinó que té a veure amb els estils de vida, les condicions mediambientals i altres mesures polítiques, econòmiques i socials. Per tant, la salut, amb una visió àmplia, també afecta les polítiques que tenen cura del medi ambient, l'esport, l'urbanisme, els serveis socials i educatius, i fins i tot a les institucions econòmiques locals o comarcals.La regidora de Salut, Sandra Bartomeus, va destacar que “per poder desenvolupar les accions amb aquesta visió transversal, cal disposar d'un pla per la protegir i promocionar la salut, a través de la intervenció en els estils de vida i els factors mediambientals i, en definitiva, sobre els determinants de la salut”. Per tal que tingui èxit, tant l'elaboració com l'execució futura, Bartomeus veu imprescindible la implicació de tothom i es mostra molt satisfeta d'haver pogut concretar aquesta iniciativa, que es va començar a gestar fa dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia