Administracions

L'Estartit genera ocupació per a vigilants a les platges

L'entitat municipal descentralitzada, l'Ajuntament de Torroella i el Consell Comarcal impulsen un programa per formar socorristes entre els aturats

Nou són de Torroella i un, de la Tallada

La demanda de socorristes a les platges de l'Estartit i el foment de l'ocupació per a veïns del municipi han portat a impulsar la contractació de nou persones en situació d'atur, les quals s'han vinculat al pla de formació Més Feina. Aquesta és una iniciativa que s'impulsa des de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de l'Estartit, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Les persones que hi participen –vuit de Torroella de Montgrí i una de la Tallada– faran 130 hores de formació gratuïta. L'objectiu és donar-los la formació i la capacitació necessàries per treballar de vigilants de platges. La preparació és totalment completa, segons els impulsors de la proposta, perquè rebran formació en primers auxilis i en la utilització del desfibril·lador; a més, també es formaran per dur a terme rescats marítims, ja sigui des d'embarcacions com des de la platja. L'objectiu és disposar de personal amb formació completa durant la temporada.

Aposta per la formació

L'EMD i l'Ajuntament de Torroella han fet una forta aposta per afavorir les contractacions de veïns del municipi, en aquest cas per al servei de platja. Aquest servei el gestiona l'empresa Rescatadores, que també impulsa la formació del seu personal. El programa 30 Plus promou la formació per a més grans de 30 anys perquè participin en aquests cursos i, a banda de la formació, obtinguin un contracte de treball de sis mesos. A més, els joves d'entre 18 i 29 anys –aquests ja en el marc del programa Fem Ocupació Per a Joves–, sense feina i amb baixa formació acadèmica es podran formar amb un contracte de sis mesos.

L'equip que vetllarà per la seguretat dels banyistes i usuaris està format per una vintena de persones, entre coordinadors, caps de platja, socorristes, patrons d'embarcacions i monitors de lleure. Tots els socorristes estan titulats i disposen d'una formació específica en salvament i rescat en medi natural i platges. A més, tenen coneixements de suport vital bàsic i saben manejar equips desfibril·ladors, aparells que es van introduir a les platges del municipi l'any 2008.

El personal del servei també domina idiomes, especialment l'anglès i el francès, però també d'altres. El 85% de les persones d'aquest equip són del municipi o hi tenen una segona residència, la qual cosa garanteix que tinguin un gran coneixement de la zona i del litoral. Així mateix, els responsables del servei “tenen experiència demostrable en coordinació de serveis de platges i disposen de titulació específica com a experts en activitats aquàtiques, gestió i organització de salvament”.

Més hores de servei

Aquest estiu el servei s'incrementarà en una hora durant la temporada alta a la platja Gran (de deu del matí a set de la tarda). Al mas Pinell, el servei s'oferirà d'onze del matí a sis de la tarda. Entre les millores s'han incorporat nous mitjans terrestres i aquàtics. A més de l'embarcació de rescat, es disposa d'una moto de rescat triplaça, amb llitera hawaiana per traslladar ferits. Això suposa més accessibilitat a la platja en dies de temporal i una resposta més ràpida en cas d'incidents amb onatge o llocs de difícil accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona