Administracions

Canvi de nom a la rambla Vidal de Sant Feliu

Entesa vol canviar-lo pel passat “com a traficant d'esclaus” del personatge

La formació Guíxols des del Carrer-Entesa reclama a l'Ajuntament que es plantegi un canvi de nom a la rambla Antoni Vidal per la “vinculació d'aquest històric personatge amb el tràfic d'esclaus i la repressió”.

Per això, la formació presentarà en el pròxim ple una moció perquè es valori i s'obri un debat a l'entorn de la figura que va donar nom a l'antic carrer dels Arbres. Antoni Vidal va ser un ric català que va fer una important aportació econòmica per a la construcció del primer port de Sant Feliu de Guíxols i també va donar feina als treballadors de les drassanes. A la seva mort va deixar un llegat a la ciutat de 15.000 francs: la meitat per educar els nens –amb aquests diners es va construir el col·legi Vidal– i l'altra meitat per ajudar les famílies més necessitades. Tot i aquesta aportació, la formació creu que la seva fortuna es “va forjar a través de l'esclavatge i la repressió” i creu que cal fer aquest debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia