Administracions

Calonge aprova fer el canvi del seu nom

El ple ho ratifica definitivament i ara es trametrà a la Generalitat per poder incorporar-hi el de Sant Antoni

El nom del municipi de Calonge, que ara es promociona com a Calonge-Sant Antoni, en poc més de dos mesos podria passar-se a dir-se Calonge i Sant Antoni, incorporant el del nucli de mar. El ple ja ha aprovat definitivament l’acord que s’ha tramès a la Generalitat i que ha d’avalar l’Institut d’Estudis Catalans. Segons ha explicat l’alcalde, Jordi Soler, hi ha moltes possibilitats, si es té en compte el que s’ha fet amb peticions semblants d’altres municipis, d’incorporar la conjunció copulativa i. Amb el canvi de nom formalitzat desapareixerà el guió que ara es fa servir habitualment, especialment en campanyes de promoció.

Un cop aprovat amb els vots del govern, de CiU, PSC-PMC, PP i Compromís-CSA, i l’abstenció de ERC i Avancem, a l’oposició, l’acord és tramès al Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, que el remetrà a l’Institut d’Estudis Catalans.

L’alcalde, Jordi Soler, ha recordat que aquesta decisió es va prendre per tal de reconèixer la realitat actual del municipi; una realitat en què hi ha dos grans nuclis de població que no quedava recollida en el nom oficial del municipi i que, al seu parer, calia corregir.

Una aposta que, segons l’alcalde, el que vol fer és “normalitzar una situació que de fet ja existeix per integrar les diferents sensibilitats que conviuen al municipi”. Jordi Soler ja fa temps que tenia entre cella i cella dur a terme aquesta petició; és més, el grup de CiU l’havia inclòs en el programa electoral de l’any 2003.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia