Administracions

municipal

nomenclàtor

Grup de treball per revisar noms de carrers a Sant Feliu

Els grups del govern (TSF, ERC i el PSC) donen suport a la moció de GdC per canviar la denominació de la rambla d’Antoni Vidal

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’ha compromès a obrir un procés per revisar el nomenclàtor del municipi, després que la moció de Guíxols des del Carrer (GdC) per canviar la denominació la rambla d’Antoni Vidal prosperés al amb el suport dels tres grups del govern local (TSF, ERC i el PSC). Vidal, tot i ser benefactor al poble en la seva vellesa, s’havia enriquit amb el tràfic d’esclaus negres al segle XIX. El portaveu de GdC, Jordi Lloveras, va asseverar que hi ha “fets demostrables i provats” que era traficant d’esclaus, una activitat que va ser legal fins al 1820, però Vidal va fer fortuna arran de la il·legalització de la pràctica, fins al 1840.

L’alcalde, Carles Motas (TSF), va acceptar sotmetre a estudi la proposta, però amb un caràcter més global. Cal “plantejar tots els noms”, com ara també el del carrer Hernán Cortés. El primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz (PSC), va lloar la feina de recerca de GdC, i va defensar que en el moment en què el municipi va dedicar-li la rambla es devia fer per desconeixement de l’altra faceta. Muñoz també va apostar per abordar el debat globalment –“treballar noms de manera aïllada pot donar lloc a malentesos”– i reactivar la comissió del nomenclàtor, que es va deixar de reunir fa més d’una dècada. Caldrà nomenar nous representants però, a més de la feina acadèmica, Muñoz no va obviar que serà un debat ideològic per definir diferents criteris. I que fins i tot hi podria entrar el nom de la ciutat, Guíxols en la seva versió laica, tot i bromejar que implicaria canvis en la denominació dels seus socis de govern, de Tots per Sant Feliu.

CiU i MES s’abstenen

CiU i MES es van abstenir, tot i veure bé que hi hagi un procés de deliberació. Pere Albó va demanar que els veïns afectats siguin escoltats i Quim Clarà va alertar que dels canvis de nom poden derivar maldecaps burocràtics per als veïns i comerços. Malgrat tot, la moció ha tingut un gran ressò en els darrers dies al municipi i al web de GdC, per exemple, l’anunci que es debatria ha estat visitat per 2.200 persones, un rècord que no havia assolit cap altra notícia.

LA XIFRA

2.200
visites
ha assolit l’anunci de la moció pel canvi de nom de la rambla al web de GdC, més que cap altra notícia del grup.

Moció pels expedients elèctrics

Una altra moció de Guíxols des del Carrer, que demanava una revisió de les factures de subministrament elèctric d’edificis municipals i enllumenat públic d’acord amb les tarifes 3.0 i 3.1, es va aprovar per unanimitat. El text fa referència a les contractacions de potència de més de 15 kilowatts en comptadors d’edificis públics, locals comercials, petites empreses i l’enllumenat públic, arran dels expedients que ha obert la Generalitat a algunes comercialitzadores elèctriques per facturar sempre el 100% de la potència contractada sense tenir en compte el percentatge de la consumida en realitat. Igualment es demana que s’informi els establiments, locals comercials i petites empreses de la ciutat afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia