Administracions

municipal

Castelló surt del pla d’ajust al qual es va acollir el 2012

L’Ajuntament tornarà els 2,7 milions pendents del préstec que anava retornant amb quotes trimestrals

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries sortirà del pla d’ajust al qual es va haver d’acollir el 2012 per respondre al pagament de proveïdors. El ple va aprovar en la sessió de divendres dotar les partides pressupostàries necessàries per poder retornar els 2.758.323 euros pendents d’aquest préstec i desfer-se’n. Per retornar aquesta quantitat el municipi pagava actualment cada trimestre uns 115.000 euros d’amortització, que, sumant-hi els interessos, apujaven la quota a uns 130.000 euros. Retornant ara tot l’import pendent, el municipi s’estalviarà uns 113.000 euros d’interessos. L’alcalde, Salvi Güell, explica que l’operació es farà efectiva aquest mes de juny amb el pròxim venciment del préstec.

El municipi de Castelló d’Empúries podrà tirar endavant aquesta mesura arran de la bona situació financera que s’ha posat de manifest en la liquidació de l’exercici 2016, amb un romanent de tresoreria i superàvit de 8.218.159 euros, mentre que l’endeutament s’ha reduït uns dos punts i se situa en un 53,95%.

La normativa estatal, però, no permet als ajuntaments destinar el superàvit a inversions, però sí a amortitzacions de crèdits. A més d’estalviar-se uns diners dels interessos, el govern castelloní considera que sortint del pla d’ajust reduiran una mica més l’endeutament municipal i aconseguiran una mica més de llibertat de maniobra amb relació a les limitacions de la normativa estatal. En el ple de dijous, només tres regidors de l’oposició (el de l’UDEM i els dos de Plataforma Cívica) van votar en contra d’aquesta decisió, tot i que van explicar que haurien pogut estar-hi d’acord, però que hi votaven en contra per la manera com el govern municipal ho havia plantejat i tirat endavant.

A final del 2011 els ajuntaments que havien quedat atrapats amb factures pendents a proveïdors que no es podien assumir, es van poder acollir al pla de pagaments impulsat pel govern espanyol. Castelló d’Empúries s’hi va haver d’apuntar, amb un volum de factures pendents d’uns 3,7 milions d’euros. En aquell moment l’endeutament municipal era d’un 83,75% i hi havia proveïdors que feia més de 15 mesos que esperaven per cobrar. La millora del context econòmic ha permès que avui el període mitjà de pagament a proveïdors sigui de 23,13 dies, i que el govern municipal confiï que a final d’aquest any l’endeutament se situarà per sota d’un 50%.

LA XIFRA

113.000
euros d’interessos
s’estalviarà el municipi de Castelló amortitzant el crèdit al qual es va acollir el 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia