Administracions

patrimoni

subhasta

L’hotel Panorama dels Anlló se subhastarà el 20 de juliol

La finca més atractiva del llegat guixolenc, intestat per la Generalitat, tindrà un preu de sortida d’1,869 milions

La data límit per presentar ofertes és la del 30 de juny, també per a dos immobles més

La direcció de Patrimoni va publicar ahir, al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la convocatòria de l’esperada subhasta de l’hotel Panorama Park de Sant Feliu de Guíxols, amb altres dues finques intestades dels germans Joan i Francesc Anlló: l’antic hotel Rex II i una casa al carrer de Sant Martirià.

La subhasta se celebrarà el 20 de juliol al migdia i les ofertes, que han de superar els preus de sortida de cada immoble, es poden presentar abans del 30 de juny a les 14 h. La gran novetat de la convocatòria és que per primer cop es traurà a licitació la finca del Panorama, que el 2014 s’havia taxat en 1,825 milions, però que es va acabar retirant de la convocatòria per un conflicte registral sobre la propietat. Un cop resolt, l’alcalde, Carles Motas, i el director general de Patrimoni, Francesc Sutrias, van acordar al març convocar la subhasta dins del primer semestre i mirar de revisar el valor de la finca a l’alça, donada la lenta recuperació del mercat immobiliari, però el preu de sortida creixerà tot just 44.000 euros, fins als 1,869 milions. Per Motas, la bona notícia és que es tracta d’un preu “assequible” per a les possibilitats de l’emplaçament, ja que el que pot acabar dissuadint molts interessats és la costosa reconstrucció del complex, envellit i degradat després de més de tretze anys tancat.

El Rex II, més revalorat

En el cas del Rex II, que va quedar desert per darrer cop el maig del 2014, el preu de sortida sí que creix un 32,6% respecte a aleshores, i ara les ofertes hauran de superar els 529.800 euros. I pel que fa a la casa de Sant Martirià, la taxació també revisa el preu de sortida a l’alça –79.500 euros–, encara que es tracta d’una peça més intranscendent amb vista a la suma total de la liquidació, que el municipi voldria destinar al Museu Carmen Thyssen i a la reforma de l’asil Surís i habitatges socials.

Pendents encara d’una venda restaran l’hotel Regent –qualificat ara com a habitatge protegit– i el bloc ocupat del carrer Jacint Verdaguer.

LA XIFRA

1,869
milions
és el preu de sortida de l’hotel Panorama Park. Amb les altres dues finques a subhasta sumen 2,48 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia