Administracions

Administracions

L’últim dia de l’alcalde Fort

A Sant Miquel de Campmajor, Josep Fort ha deixat el càrrec després de 21 anys

Tal com s’havia pactat just després de les eleccions, a mig mandat el substitueix el primer tinent d’alcalde, Oriol Serrà

El punt número sis de l’ordre del dia del ple de dijous passat de Sant Miquel de Campmajor era històric: el plenari prenia coneixement de la renúncia de l’alcalde, Josep Fort, pactada a principis de mandat. Era el punt final a una etapa de 21 anys en què en Josep de can Planaferrana ha estat al capdavant d’aquest poble rural.

Tot i ser un moment simbòlic, el ple no és gaire emotiu i té lloc en una sala de reunions i no a la sala d’actes. L’alcalde agraeix la col·laboració de tothom (incloent-hi l’oposició, recalca) i afirma més d’un cop que mai ha buscat el benefici propi, sinó el bé del poble. L’únic regidor de l’oposició, Marc Fàbrega, li torna el compliment i diu que avui és un dia per recordar els seus encerts i no pas els errors.

Acabada la sessió, assegut al seu despatx, on té penjada una samarreta de l’Espanyol femení –“sóc molt culer, aquesta samarreta periquita és un obsequi de l’equip femení de quan van fer unes estades d’estiu al poble”–, el ja exalcalde fa balanç. Fort va accedir a l’alcaldia el 1996, tot just uns mesos després de les eleccions, arran d’una rocambolesca moció de censura feta pel seu grup (independents lligats a ERC) contra el seu propi cap de llista i alcalde. Com altres municipis rurals, durant aquest temps Sant Miquel ha estat immers en un preocupant procés de despoblació i d’evolució d’una economia tradicional de pagès a la modernitat del turisme rural. Durant els seus mandats s’ha refet l’electrificació del municipi, s’han arranjat els camins formigonant-los, s’ha construït una nova casa de la vila i s’ha aconseguit que l’Ajuntament tingui una economia sanejada. Li queda pendent –admet– aprovar el pla general (tot i que és qüestió de dies que li donin el vistiplau) i la construcció de la xarxa d’aigua. Però si hi ha una cosa que li sap greu és el tancament de l’escola –interpretada gairebé com una sentència de mort per al poble– que Ensenyament va decidir per manca d’alumnes, en contra de l’opinió del consistori.

“Ara soc lliure”, diu mig rient, referint-se a la jubilació, però seguirà de regidor fins a final de mandat. El substituirà el primer tinent d’alcalde, Oriol Serrà. La votació i presa de possessió tindrà lloc divendres en un ple extraordinari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona