Administracions

Palamós i l’Ametlla de Mar reforcen els seus lligams

El ple de l’Ajuntament aprova avui l’inici del protocol d’agermanament per reconèixer els vincles que hi ha entre les dues poblacions des de fa dècades

Els municipis de Palamós i l’Ametlla de Mar –anomenada afectuosament “la Cala” pels seus habitants– estan agermanats des de fa dècades, però ara aquest agermanament es farà efectiu amb un acord. Tal com explica l’alcalde palamosí, Lluís Puig, els forts i sòlids lligams es van iniciar durant la gran migració de pescadors, els caleros, cap a la Costa Brava, durant la primera meitat del segle passat. Però aquests lligams, amb famílies repartides entre les dues poblacions, ara es reforçaran amb l’aprovació, avui a la nit, de l’inici del protocol per agermanar-se. Posteriorment ho farà el ple de l’Ajuntament d’aquesta població del Baix Ebre.

Un deute històric

Aquest era un deute històric per a molts palamosins i gent de la Cala. Ara fa un any, es va iniciar el procés per arribar a un acord, que avui es portarà a ple. L’alcalde de l’Ametlla, Jordi Gaseni, va ser el pregoner de la festa major de Palamós l’any passat, i, com a retorn, el de Palamós, Lluís Puig, va fer el mateix a la festa de la Candelera, a l’Ametlla, l’hivern passat. Segons explica Puig, es parteix d’una intensa i contínua relació que des de fa molts anys tenen les dues poblacions i que es basa en “vincles familiars, culturals i socials”.

Quatre generacions

Un protocol important, segons Puig, perquè a Palamós ja hi ha quatre generacions de famílies amb arrels a l’Ametlla. Fins ara, però, aquesta no havia estat un relació que hagués anat més enllà dels vincles familiars i de posar-se noms de carrers de manera recíproca.

Palamós està agermanat amb la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, mentre que l’Ametlla de Mar té pactes d’agermanament amb La Patuca (Hondures) i Vilanova de Raó (Catalunya del Nord).

LA FRASE

Partim d’una intensa relació de fa molts anys amb grans vincles familiars, culturals i socials
Lluís Puig
alcalde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona