Administracions

Berloso nega cap manipulació en els pressupostos de barri

Després de les queixes de l’associació de veïns de Montjuïc, el vicealcalde de Girona diu que els polítics “no influeixen en res”, que “tant els és el projecte que s’esculli” i que la decisió sempre és veïnal

El vicealcalde i regidor de Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, va negar ahir que hi hagués “cap intenció, cap manipulació” de l’equip de govern durant el procés dels pressupostos participats de barri, i va assegurar que els polítics “no influeixen en res”, perquè “la decisió sempre és dels veïns”. Berloso responia així a les denúncies públiques de l’associació de veïns de Montjuïc, que va acusar-los de “manipulació i engany” perquè s’aprovessin projectes “adaptats a les necessitats de l’Ajuntament”.

Berloso va assegurar que als regidors del govern “tant els és el projecte que s’esculli” i que assisteixen a les reunions “només per fer de notaris”. En aquest sentit, va explicar que tenen “veu però no vot” i que en les assemblees de retorn “són els tècnics els que parlen” per explicar l’anàlisi que s’ha fet de la viabilitat dels projectes presentats en la primera assemblea.

Error admès

En el cas concret de Montjuïc, Berloso admet que va haver-hi una “confusió” amb la proposta de Complementar la inversió de l’Ajuntament per la reconstrucció del castell, ja que “la tècnica no va incloure-ho perquè no es va presentar com a projecte sinó que només es va proposar destinar-hi el que sobrés sense dir un import concret”. Després de la queixa de l’associació, segons Berloso, “no hi va haver cap problema a incloure la proposta” i, si bé és cert que es va fer un cop ja havien començat les votacions, feia poc que ho havien fet i “encara no havia votat ningú de Montjuïc”. També reconeix que es van comprometre a fer una bustiada amb la nova proposta i que aquesta no es va fer “per un error humà”.

Pel que fa a les dues propostes inicials que no van arribar a votació, assegura que els veïns hi van estar d’acord en l’assemblea de retorn, en què hi havia dos regidors i diversos tècnics. En el cas de la Millora de la zona de l’estacionament de l’escola Montjuïc, la proposta dels serveis tècnics d’Urbanisme “era de poques places i no resolia la problemàtica” i es va decidir esperar a fer un estudi un cop s’implantin els camins escolars. I, pel que fa a Marcar un itinerari de natura i de descoberta històrica del barri, Berloso explica que el cap d’àrea de Cultura va explicar als veïns que ja estava previst en el programa Camins de barri que s’ha d’executar els pròxims anys.

LA FRASE

No hi ha hagut cap intenció ni manipulació. Els polítics no decideixen res, ho fan els veïns
Eduard Berloso
vicealcalde i regidor de participació de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona