Administracions

Municipal

Platja d’Aro es blinda amb multes de 750 euros contra ‘flashmobs’ sense avisar

El ple aprova avui canvis en l’ordenança de convivència per evitar situacions com l’estampida de l’estiu passat

Caldrà demanar permís deu dies abans

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro es dotarà, a partir de l’aprovació en el ple d’aquesta nit, d’eines jurídiques per sancionar les “activitats lúdiques a l’espai públic que comportin aglomeracions de persones i on es facin servir dispositius de gravació multimèdia” sense avís i autorització prèvia, com preveuen els canvis en l’ordenança municipal de civisme i convivència que se sotmetran a votació. Caldrà avisar i demanar permís a la Policia Local amb un mínim de deu dies d’antelació. I els infractors s’exposen a multes d’entre 301 i 750 euros.

L’objectiu és evitar que es repeteixi l’episodi de la flashmob que la nit del 2 d’agost de l’any passat va desencadenar escenes de pànic al cor de Platja d’Aro, quan un grup de turistes alemanys que es feien passar per paparazzi que empaitaven un famós –pocs dies després de l’atac terrorista d’EI amb un camió a Niça– van generar confusió i corredisses entre la gent que omplia les terrasses i va fugir trencant plats, gots i sense pagar. Tot plegat, amb unes pèrdues que al municipi es van xifrar en uns 150.000 euros i amb cinc monitores del grup acusades al jutjat de desordre públic, malgrat que el cas va acabar arxivat sense cap pena.

També comiats de solteria

Els canvis en l’ordenança fan referència a d’altres fenòmens sorgits a través d’Internet, com ara el Harlem Shake –un ball col·lectiu amb els participants disfressats–, el planking –una persona estirada bocaterrosa en un lloc inusual–, l’owling –estar-se quiet en un espai públic simulant ser un mussol–, el supermanning –enregistrar-se o fer-se fotos imitant ser Superman quan vola– o el tebowing –posar un genoll a terra, posar-se el puny al front i tancar els ulls–. Però també pràctiques molt més arrelades, com els tradicionals seguicis dels participants en comiats de solteria disfressats de forma estrambòtica i transgressora pels carrers.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Miquel Àngel Chamorro, deixa clar que volen “que vingui gent i activitat al carrer, però de forma controlada”, tot precisant plans, horari, recorregut i nombre de participants per poder decidir i prendre precaucions. La nova ordenança també endureix les sancions per consumir alcohol a la via pública o la platja –150 euros– i drogues o la mera tinença –300– i es prohibeixen promocions del tipus 2x1 o barra lliure, servir alcohol a menors d’edat o que les botigues d’alimentació en venguin entre les onze de la nit i les vuit del matí.

LA XIFRA

10
dies
és l’antelació amb què caldrà demanar permís per a ‘performances’ o comiats de solter al carrer a Platja d’Aro

Transport social, porta a porta

En el ple d’avui (20.30 h) també s’ha d’aprovar la implantació del futur servei municipal de transport social, pensat per traslladar porta a porta veïns amb problemes de mobilitat des de casa seva fins als serveis d’interès públic i sense tancar la porta a activitats municipals amb caràcter lúdic o d’inclusió social, com ara les que es fan als centres cívics. D’entrada, fonts del consistori avancen que la prioritat és fixar el reglament d’accés i aspectes com ara el règim de copagament i els criteris de subvenció, ja que es pensa en un transport adaptat a les necessitats de cada usuari.

D’aquesta manera esperen donar resposta a les demandes d’un transport públic que anys enrere va descartar la fórmula d’una línia de bus urbà per l’escassa utilització, que feia deficitària la partida de 99.000 euros destinada pel consistori amb un 10% del cost cobert per la venda de bitllets. La fórmula final, pendent de l’adjudicació, es podria cobrir amb taxis que presten servei al municipi o professionals privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona