Administracions

municipal

revisió del cadastre

Amb la revisió cadastral, Banyoles ‘val’ 745 milions

Aquesta setmana acaba el període per respondre als expedients tramesos per Hisenda als propietaris que no s’havien acollit a l’autoliquidació

Amb la revisió cadastral feta pel Ministeri d’Hisenda, les finques urbanes del municipi de Banyoles han passat de valdre, en conjunt, 726 milions d’euros, a tenir un valor de 745 milions. La diferència de 19 milions suposa un increment d’un 2,71%.

La revisió de l’Agència Tributària ha afectat unes 1.400 finques urbanes de la ciutat. Una part dels seus propietaris es van acollir a l’autoliquidació voluntària dels anys 2013, 2014 i 2015, però en 857 casos el tràmit no es va fer. Aquests últims propietaris han rebut al llarg dels últims mesos la notificació de l’obertura del corresponent expedient, un fet que ha causat certa confusió.

Al final de l’últim ple municipal, arran d’una pregunta d’una persona del públic, l’alcalde va demanar que els afectats s’adrecessin a les oficines municipals per tal d’informar-se sobre el seu cas i perquè els assessoressin els tècnics de la casa.

El regidor d’ICV, Joan Luengo, a qui s’han adreçat alguns afectats, ha demanat a l’equip de govern que expliqui les accions informatives que ha dut a terme sobre aquesta qüestió i que, si es dona el cas, les revisi, per si no han estat suficients.

LA XIFRA

857
propietats
de finques urbanes de Banyoles no van fer l’autoliquidació voluntària en el període establert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia