Administracions

Municipal

El Comú veu massa sospites en la prescripció de multes

Un restaurant acumula 90 multes sense pagar, un alt càrrec del sistema judicial, més de 60, i 22 en el cas d’un electe

El govern diu que la tramitació és impecable, que la fan els funcionaris i que no es creu l’acusació

El grup municipal del Comú de Lleida veu massa sospites en l’allau de prescripcions de multes de la Paeria i, davant la falta d’informació oficial de l’Ajuntament de Lleida, ha tirat pel dret i ha denunciat l’alcalde, Àngel Ros; la primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, i la regidora de Seguretat, Sara Mestres, davant la fiscalia anticorrupció, l’Oficina Antifrau i el Consell General del Poder Judicial. Els càrrecs serien de prevaricació, tràfic d’influències i malversació de cabals públics de manera continuada.

Les sospites són per la falta d’informació oficial que no se’ls ha proporcionat i que els ha de permetre contrastar la que els ha arribat de fonts anònimes i que després d’un any d’investigació donen per bona, segons l’advocat del grup municipal, Josep Jover. Igualment, dels 665 documents que acrediten aquesta pràctica de suposat “perdó polític” de sancions, costa de creure en la casualitat si un sol restaurant té 90 multes prescrites, un càrrec electe en suma 22 i un alt càrrec de la justícia a Lleida en té més de 60. I tot això en una dècada. Altres sospites, afirma el Comú, són autoritzacions de prescripció de multes sota l’epígraf “alca” o que algunes de les sancions han estat prescrites abans que caduqués el termini legal. En total, segons la denúncia, hi ha 15 càrrecs electes, alguns en actiu; 12 funcionaris, 9 empresaris, 16 expedients vinculats a familiars de càrrecs electes, vehicles de la Generalitat i un d’un ministeri.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, va dir que estava “supertranquil·la” per la denúncia, que tota la gestió de multes és “impecable i transparent” i va carregar contra el Comú perquè fa “una oposició barroera i destructiva”. Per mestres, la gestió de les multes va sempre a càrrec de funcionaris i els polítics no hi intervenen. També va aportar dades que, com ja va passar amb la regidora Mínguez, no quadren amb les del Comú. Segons el govern, en deu anys 217 càrrecs electes han pagat les multes imposades en període voluntari, 65 les van pagar en executiva, és a dir, amb recàrrec, i 56 van prescriure.

LES FRASES

A les notes explicatives del motiu de prescripció hi posa ‘alca’, que no és cap figura legal admesa
Josep Jover
advocat del Comú
Denunciem i rebutgem la política barroera i destructiva del Comú, on tot val per tenir una cadira
Sara Mestres
regidora del PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona