Administracions

municipal

turisme

El Pont del Petroli reobrirà en un màxim de 90 dies

Les obres de reparació d’un dels espais més emblemàtics de Badalona duraran tres mesos, però s’intentarà que la ciutadania hi pugui accedir abans

Els treballs afecten una petita zona de bany a l’entorn de la plataforma

Les obres per reparar el Pont del Petroli de Badalona i retornar-lo a l’estat original han arrencat aquesta setmana, just quan fa cinc mesos que un temporal va causar danys de tal magnitud a l’estructura que s’hi va haver de barrar el pas als ciutadans. El govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) havia anunciat la voluntat d’accelerar els treballs en la mesura del possible per tal que la passarel·la, convertida en una icona de la ciutat, es pogués reobrir dins la temporada d’estiu. El mateix procediment que obliga a seguir la llei, segons explica el tinent d’alcalde de l’àrea de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), ha impedit prémer més l’accelerador. Tenint en compte que les obres s’allargaran tres mesos, es calcula, si més no d’entrada, que l’espai tornarà a ser un dels passejos més transitats de la ciutat amb l’arribada de la tardor.

El govern municipal i l’empresa Freyssinet, encarregada de les obres, treballen amb l’objectiu d’accelerar aquests plans i reobrir abans dels 90 dies previstos. Amb aquesta intenció, l’actuació començarà per la part externa de l’estructura i prosseguirà per la zona submarina, ja que l’ús ciutadà de la passarel·la és compatible amb els treballs sota el mar. Lladó no gosa anunciar una nova data d’obertura del Pont del Petroli, sobretot tenint en compte que no s’han pogut complir els anuncis anteriors, que donaven per fet que es reobriria a la ciutadania abans no s’acabés l’estiu. De fet, les obres estan adjudicades des del 16 de maig, si bé no s’han pogut començar fins ara.

A partir d’avui, ja hauria de ser visible la tanca que delimita el perímetre de l’obra, que afectarà una petita zona de bany a banda i banda del Pont del Petroli. Lladó explica que, un cop assumit que no ha estat possible anar més de pressa, “treballar durant els mesos de juliol i agost també té avantatges, perquè és l’època ideal per fer treballs dins del mar”.

Les obres del Pont del Petroli tenen un cost de 216.280 euros, que assumirà de manera íntegra l’Ajuntament de Badalona. La passarel·la va quedar molt afectada pel temporal del gener i per les onades d’uns vuit metres que van impactar contra l’estructura. Això no obstant, no es van haver de lamentar danys estructurals visibles que en fessin perillar l’estabilitat, segons queda recollit en un informe preliminar. L’estudi revelava que s’havien detectat danys al paviment, a les fustes i a les baranes de la plataforma que hi ha al final del pantalà i també es va observar un moviment lateral de cinc centímetres de l’última peça de ciment just abans de la plataforma final.

LES FRASES

Els procediments fins que arrenca una obra són molt lents. La llei Montoro no ajuda a accelerar tot el procés
Hi haurà una petita afectació a la zona de bany, però no serà gaire significativa
Oriol Lladó
tinent d’alcalde de badalona habitable (erc)
Les obres s’allargaran tres mesos, però farem tots els possibles per reobrir el pont abans no s’acabi l’estiu

La vigilància de les platges canvia de mans

L’Ajuntament de Badalona ha resolt el concurs de vigilància de les platges i finalment serà l’empresa d’origen mallorquí Emergències Setmil la que assumirà les tasques de salvament. D’aquesta manera, l’empresa Proactiva, que se n’ha fet càrrec en les últimes temporades i que encara aquesta setmana tenia personal treballant al litoral badaloní, perd el concurs, ja que l’oferta d’Emergències Setmil representa un estalvi de deu cèntims l’hora. El servei que Proactiva prestava des del 10 de juny era transitori, ja que s’havia optat per un contracte negociat d’urgència, atès que l’empresa que havia guanyat el concurs havia renunciat a prestar el servei, i la mateixa Proactiva l’havia impugnat perquè el nou contracte no preveia la subrogació del personal. Falta saber quina posició prendrà el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic sobre la manera com l’Ajuntament ha portat a terme el procediment. Proactiva ha lamentat la falta de previsió del consistori badaloní i el fet que el contracte prioritzi el preu ofert i no tingui en compte l’aspecte social.

Tant el Partit Demòcrata com el PP han estat molt crítics amb la gestió del servei de socorrisme que ha fet el govern local. Lamenten que s’iniciés sense oferir tots els serveis necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona