Administracions

festes i tradicions

protesta

Cop de porta de l’EMD a la fira a l’Estartit, arran d’una marxa lenta pel canvi de lloc

El president, Genís Dalmau, assumeix que no hi haurà firaires per la festa de Santa Anna

El col·lectiu tensa la corda amb la mobilització entre Torroella i el nucli i hi perseverarà

El conflicte entre el govern de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit i el col·lectiu de firaires de la festa major de Santa Anna, crítics amb el trasllat del recinte d’atraccions i parades de la platja cap als afores del nucli, puja de to. Ahir, el president de l’EMD, Genís Dalmau, va afirmar que “no hi ha negociació possible” i que assumeixen que “aquest any no serà possible l’organització de la fira”.

Tot plegat, després de la protesta de dijous passat, quan els firaires van tallar la carretera amb contenidors. I de la marxa lenta d’una vintena de camions i furgonetes del col·lectiu, que ahir al matí va col·lapsar la carretera entre Torroella de Montgrí i l’Estartit per pressionar sobre la recuperació de l’emplaçament a la platja. A banda, el representant de l’associació de firaires, Francesc Cruz, sosté que a l’esplanada que els han proposat a l’entrada del nucli, en un aparcament d’autobusos turístics, “segons el POUM, l’activitat no hi té cabuda” i que només hi hauria capacitat per a una vintena de les seixanta activitats que s’hi instal·laven tradicionalment, des de fa un parell de dècades.

A hores d’ara, l’arribada a una solució de consens sembla complicada, perquè l’EMD descarta totalment l’emplaçament a la platja, amb els arguments que es perden places d’aparcament i hi ha queixes dels segons residents per l’impacte de l’activitat, i els firaires no accepten l’espai alternatiu perquè hi veuen perillar el volum de públic, a banda de la reducció de superfície. L’EMD tampoc està disposada a negociar una estada més llarga.

“Actitud intimidatòria”

La pressió del col·lectiu, que ahir va fer un parell de voltes per l’interior del nucli i es va concentrar davant de la seu de l’EMD també ha enutjat Dalmau, que els retreu la “clara actitud intimidatòria”. Cruz defensa que hi ha en joc el sou de moltes famílies i que oferien ajustos en els horaris, volum de la música i metres totals d’ocupació. L’any passat, de fet, ja hi va haver tibantors davant la intenció de retallar-los espai al recinte, però al final no hi va haver conflicte.

LA DATA

26.07.17
L’Estartit
celebra la festivitat local de Santa Anna, amb els actes festius de la festa major en honor de la copatrona.

Els firaires mantindran la pressió al juliol

L’EMD ha optat per tancar del tot l’aixeta per l’inici de les protestes, però Cruz avançava ahir que aquesta actitud, lluny d’estroncar les protestes, empeny els firaires a prosseguir les “accions reivindicatives”. Ahir es van reunir amb companys arribats d’altres punts de Catalunya i el País Valencià, i asseguren que mantindran les protestes, “pacífiques” però amb un impacte sensible en la difícil mobilitat de la zona en les setmanes d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia