Administracions

Municipal

Queixes per l’increment de l’incivisme viari al front marítim de Badalona

Els veïns denuncien que s’aparca de manera indiscriminada i que no es respecten les zones de càrrega i descàrrega

El govern inicia accions per reparar la situació

Els veïns del front marítim de Badalona han denunciat que l’incivisme viari està augmentat aquest estiu, coincidint sobretot amb l’inici de la temporada de platges. Cada cop hi ha més conductors que estacionen el vehicle a zones on fins i tot la circulació està prohibida, i tampoc es respecten les zones de càrrega i descàrrega, segons denuncia la presidenta de l’associació de veïns del Front Marítim, Núria Fernández.

La queixa de l’entitat veïnal és compartida per molts habitants de la zona, segons es pot constatar aquests dies a les xarxes socials. El problema, segons Núria Fernández, és que les pilones que barren el pas als vehicles estan trencades, o algunes d’aquestes, i que per sistema no es multa els conductors que fan cas omís dels senyals.

El regidor d’Espais Públics de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran (Guanyem Badalona en Comú), admet que el problema ja ha estat detectat i explica que s’ha començat a treballar per aplicar una solució. Aquesta mateixa setmana, detalla Duran, s’estan començant a substituir les pilones que estaven trencades. Francesc Duran assegura que es tracta d’un tipus de pilones hidràuliques que quan es van instal·lar “el contracte no va tenir en compte el seu manteniment”. “Ara ja ho estem solucionant”, hi afegeix. El govern admet que no ha traslladat cap ordre a la Guàrdia Urbana per tal que sancioni els incívics ja que confia que amb la reposició de les pilones el problema quedarà resolt.

Respecte a les zones de càrrega i descàrrega, l’edil responsable dels Espais Públics anuncia que s’està treballant en un nou pla de ciutat que implica revisar aquest servei en el conjunt del municipi, però posant èmfasi en el front marítim i en el sector del centre, “els punts on s’ha detectat que les zones habilitades no es corresponen amb l’actual demanda”. Actualment ja hi ha pressupost per executar el nou pla, que encara ha de prendre forma. Es podrien ampliar els horaris de les actuals zones o habilitar-ne de noves.

LA FRASE

El manteniment de les pilones hidràuliques no estava previst i ho hem hagut de resoldre
Francesc Duran
regidor d’espais públics


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia