Administracions

Calonge aposta pels passos de vianants intel·ligents

Forma part d’un pla que es desplegarà en breu i que preveu fer accessibles 30 passos de vianants, dels quals set s’emmarquen en el projecte de ciutat intel·ligent

Més de 400 veïns ho van decidir

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja té a punt el projecte per adaptar 30 passos de vianants per fer-los accessibles, dels quals set seran intel·ligents. Aquests passos incorporen unes plaques lumíniques de díodes de LED que fan que quan un vianant s’hi acosta el pas s’il·lumini, i també s’il·luminen els senyals verticals. El sistema detecta el moviment i s’activa quan s’hi acosta un vianant, i és especialment efectiu durant la nit, en hores de poca visibilitat o amb condicions atmosfèriques adverses. La proposta preveu anar desplegant passos intel·ligents dins el projecte de ciutat intel·ligent (smart city).

Amb aquestes accions es dona resposta al resultat del procés de participació ciutadana que va tenir lloc al mes de gener, en què van participar més de quatre-centes persones. Entre les propostes plantejades a la ciutadania destaca la de continuar adaptant els passos de vianants. Des de llavors l’Ajuntament ha treballat per fer realitat aquesta petició ciutadana, de manera que s’han detectat fins a 23 passos de vianants on cal actuar prioritàriament per fer-los accessibles. A banda de l’eliminació de les barreres arquitectòniques, el projecte també inclou, dins de l’estratègia de ciutat intel·ligent, la creació de set passos de vianants intel·ligents en punts especialment problemàtics i que han de permetre millorar la seguretat.

Una de les novetats del projecte és la inclusió de set passos de vianants intel·ligents, que s’emmarquen en l’estratègia que impulsa l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

Aposta tecnològica

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, afirma que el “camí cap a la ciutat intel·ligent ens obre un ventall molt important d’oportunitats, especialment en els àmbits de la mobilitat, seguretat i gestió de residus, i també ens permet avançar cap a un model de poble més eficient”. Soler recorda que Calonge i Sant Antoni “treballa des de fa temps amb el concepte smart city com a eix central de les actuacions que impulsa l’Ajuntament”. Els passos de vianants intel·ligents s’instal·laran a les principals avingudes del municipi i als punts considerats més problemàtics. En aquest sentit, s’instal·laran dos passos de vianants intel·ligents a l’avinguda Catalunya, dos a l’avinguda de la Unió, dos més a l’avinguda Sant Jordi i un a l’avinguda Andorra. L’adaptació de la trentena de passos de vianants es començarà a executar d’aquí a poc temps, i es farà progressivament i en funció de la disponibilitat pressupostària, i es destinaran 50.000 euros com a màxim a aquestes actuacions, tal com establien les bases de la consulta ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona