Administracions

tribunals

El trasllat de serveis pel nou Morera val 800.000 euros

La despesa per traslladar regidories i dependències de l’antiga Audiència a altres llocs s’afegeix al cost del projecte del nou museu d’art

La Paeria tramita una modificació de crèdit per sufragar-ho

Traslladar a diferents edificis municipals tots els serveis i regidories que ara hi ha a l’antiga Audiència de la rambla Ferran costarà més de 800.000 euros. Aquesta xifra representa un cost que s’afegeix als 4,8 milions del projecte de conversió de l’antic edifici judicial en el nou Museu d’Art de Lleida, nova denominació del fins ara Museu Jaume Morera.

La despesa s’ha inclòs en la modificació del pressupost que l’Ajuntament de Lleida debatrà, i amb tota probabilitat aprovarà, en el pròxim ple de divendres. La tinenta d’alcalde i regidora d’Economia, Montse Mínguez, explicava ahir que la modificació de crèdit que es tramita inclou les partides que s’han estipulat per poder habilitar tots els serveis de l’antiga Audiència en nous espais, i que aquest procés comporta el trasllat de mobiliari, l’adequació d’espais i petites obres de reforma i, sobretot, la instal·lació de xarxes informàtiques i elèctriques a les dependències on hi haurà els serveis traslladats. També s’ha previst la compra d’equips informàtics i mobles per a algun servei que ja els tenia obsolets. De la suma de desenes de petites partides en resulta aquesta xifra de 800.000 euros.

La regidora responsable dels recursos municipals va especificar que ja estan decidits tots els trasllats, a excepció del de la regidoria de Participació.

La resta ja tenen destí i després de l’estiu s’activaran els treballs mentre es convoca el concurs de les obres del nou Morera, que també s’aprovarà en el ple.

Així, Protecció Civil i la regidoria de Seguretat aniran a la caserna de la Guàrdia Urbana, com ja va avançar aquest diari. L’edifici municipal del carrer Tallada serà la seu dels serveis socials i de salut pública, i també s’hi instal·laran alguns serveis d’aquest àmbit que ara hi ha al centre cívic de l’Ereta. L’àrea de Sostenibilitat i la Fundació Lleida 21 se situaran als baixos de l’edifici Pal·las, que es remodelaran quan es traslladi l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), que ja es va anunciar fa mesos que anirà a la seu que la Coell té a la rambla Ferran.

Les regidories de Recursos Humans i Esports i els serveis de control horari, formació, riscos laborals i els despatxos de la representació sindical s’instal·laran tots en unes noves oficines que s’estan habilitant a l’edifici de Mercolleida.

Montse Mínguez va explicar que en aquesta reorganització de dependències a causa del nou Morera s’ha optat per dedicar l’edifici del carrer Tallada als serveis de benestar social i alliberar també l’immoble de l’Ereta perquè sigui únicament centre cívic per al Centre Històric. Ara queda pendent trobar espai per a Participació, Drets Civils i Cooperació.

La modificació de crèdit que inclou aquesta reforma de la Paeria té una suma global de 2,3 milions, la majoria dels quals destinats a incrementar aquest mes de juliol un 1% els salaris dels treballadors de l’Ajuntament, tal com ha establert el govern estatal. L’augment de despesa es compensa gastant el fons de contingència i aprofitant l’estalvi en interessos.

LA XIFRA

2,3
milions d’euros
és la suma global de la modificació de crèdit que permetrà pagar la reordenació d’espais.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia