Administracions

Municipal

El local social de la Sauleda, a Palafrugell, reobre ampliat

L’equipament ha doblat la superfície –fins als 300 metres quadrats– i estrena una reforma integral amb espais per a entitats i activitats cíviques i formatives

Hi han invertit 375.000 euros

L’ampliació del local social del barri de la Sauleda, a Palafrugell, ja ha conclòs i ahir veïns i representants d’entitats locals van assistir a la seva estrena, encapçalada per representants de les tres administracions que han sufragat els 375.000 euros que han costat les obres –Generalitat, Ajuntament i Diputació–, dins de les actuacions previstes en el pla de barris.

L’equipament, que el 1978 va quedar en mans del municipi després d’una llarga reivindicació veïnal –perquè una caseta de materials de les obres de la cooperativa d’habitatges San Martín tingués un ús social–, ha doblat la superfície, dels 140 metres quadrats que oferia fins fa un parell d’anys als 300 del nou espai, totalment reformat. Disposa d’una gran sala polivalent, un pati privat, magatzem, banys, despatxos i petites sales –condicionades per fer-hi tota mena d’activitats–, a més d’un gran porxo d’entrada i un vestíbul distribuïdor d’espais.

Per part de la Generalitat, que ha costejat el 50% del pressupost, el secretari d’Habitatge, Carles Sala, va destacar que, a banda que el més visible de les accions dels plans de barris siguin les obres, hi ha la inversió en programes socials i la vocació d’“aturar la regressió urbanística i potenciar la cohesió social i l’acollida” amb les obres físiques i els programes socials.

El president de la Diputació, Pere Vila, va augurar que l’equipament afavorirà “la creació de talent i noves iniciatives” per part de les entitats. I l’alcalde, Josep Piferrer, va reconèixer la tasca feta pels consistoris anteriors, que van traçar les línies mestres del pla de barris i van engegar les obres, amb una menció expressa a la traspassada Núria Rivas (Entesa), tot plegat, per fer més accessible un barri que històricament havia viscut “d’esquena” al nucli antic. Entre les obres encara pendents del pla de barris, prorrogat fins a finals de l’any vinent, destaca el projecte de reurbanització del carrer Carrilet.

LA XIFRA

375.000
euros
ha costat l’ampliació i reforma integral del local públic del barri de la Sauleda, dins del pla de barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia