Administracions

Municipal

Badalona confirma el frau de FCC i ultima la sanció

L’expedient informatiu de l’Ajuntament xifra en 12 milions els diners pagats per serveis no prestats per Fomento

El govern local estudiarà si es pot rescindir el contracte amb l’empresa

L’expedient informatiu que ha elaborat l’Ajuntament de Badalona amb relació a un possible frau de l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) en la prestació del servei de neteja i recollida d’escombraries ha acabat confirmant, segons va revelar ahir l’alcaldessa Dolors Sabater, que FCC va facturar fins a dotze milions d’euros per serveis que mai va prestar.

Les irregularitats detectades, en paraules de l’edil d’Espais Públics, Francesc Duran, corresponen a una facturació inflada i a una revisió de preus que incorporava conceptes que havien d’estar exclosos (4 milions d’euros), més una sobrefacturació lligada a serveis no prestats (8 milions més). Ara, l’Ajuntament obrirà un expedient sancionador a Fomento i traslladarà el nou informe a l’Oficina Antifrau. El primer objectiu “és recuperar els dotze milions d’euros” i caldrà veure si el consistori hi afegeix una sanció econòmica.

En el document en què es basa el govern per confirmar les acusacions inicials, el secretari municipal reclama un informe d’intervenció i un altre del servei de la neteja viària abans d’iniciar cap expedient. També confirma alguns incompliments del contracte, però subratlla que alguns serveis tècnics municipals neguen que algunes d’aquestes factures fossin abonades sense contraprestació de serveis.

En qualsevol cas, l’alcaldessa va eximir ahir els empleats municipals de qualsevol responsabilitat en el control del servei que presta FCC: “El govern del PP ho va tolerar i es va encarregar de desmantellar l’àrea de Via Pública.” Segons Duran, aquesta va passar de 14 a 3 treballadors. L’exregidor de Via Pública del PP, Daniel Gràcia, va negar ahir l’acusació i va dir que és el govern actual “qui triga un any a reemplaçar una persona que es jubila”.

D’altra banda, el govern de Badalona també estudiarà si rescindeix el contracte amb Fomento. “Aquest expedient sancionador marca un abans i un després en la relació entre l’Ajuntament i les empreses privades; s’ha acabat la festa”, va dir Sabater.

El PP diu que els tècnics no admeten el frau

El president del grup municipal del PP, Juan Fernández, va assegurar ahir que els informes dels tècnics municipals contradiuen les acusacions del govern local contra FCC i va lamentar que Sabater “no dona valor a allò que pensen els seus treballadors”. Fernández va instar el govern a traslladar les seves acusacions a la via penal i va recordar que el detonant de totes les acusacions de frau “és un informe d’un militant de la CUP, el mateix partit que governa a la ciutat, que ignora que el contracte el va fer el PSC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona