Administracions

Begur aborda el reivindicat giratori d’Aiguablava

L’Ajuntament ja l’havia reclamat a la Diputació de Girona arran de l’accidentalitat en la intersecció

L’Ajuntament de Begur i la Diputació de Girona han iniciat les obres de construcció del giratori en la intersecció de la carretera de Begur a Palafrugell, per Esclanyà, amb la carretera de Fornells i Aiguablava. Aquesta actuació es complementarà amb un nou vial que connectarà la futura rotonda amb la urbanització Residencial Begur i el supermercat Jodofi.

L’alcalde, Joan Loureiro, ha manifestat la seva satisfacció per les obres, ja que es dona solució a dos punts negres viaris del municipi: la intersecció de les dues carreteres i el doble accés a la urbanització i el supermercat. “Millorem de manera important la seguretat viària”, ha afirmat l’alcalde. Laureiro ja va fer una reclamació al president de la Diputació, Pere Vila, el setembre del 2015 arran de diversos accidents de trànsit greus. El projecte, que executa l’empresa Rubau Tarrés, està previst enllestir-lo en un termini de 12 setmanes.

La Diputació, com a propietària de les dues carreteres de la intersecció, ha encarregat el projecte, l’ha tramitat i executa les obres.

L’Ajuntament de Begur ha assumit l’adquisició dels terrenys privats per poder executar les obres; la instal·lació dels serveis públics, inclosa la jardineria, i les obres complementàries del nou vial i de la remodelació de la intersecció. Un cop enllestit el projecte, el nou vial passarà a ser municipal.

La Diputació de Girona, ens supramunicipal, ja va preveure el giratori en el projecte de remodelació de les cruïlles de l’esmentat vial de l’any 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia