Administracions

Injecció de 700.000 euros a Lloret pel pla de Turisme

L’Ajuntament va aprovar ahir la modificació de crèdit en què es detallen diferents projectes que s’han d’executar aquest any, entre ells la reforma i millora de camins de ronda i de camps de futbol

L’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir la segona modificació de crèdit del pressupost del 2017 per incorporar 500.000 euros de la Generalitat i 200.000 del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, quantitats que s’ingressarà cada any fins el 2020 fruit del conveni signat el juny. Els diners han de servir per a diferents projectes previstos al Pla Operatiu de Turisme de Lloret, d’acord amb el conveni que es va signar el juny, i per projectes que s’havien d’executar en el transcurs d’aquest any. El primer tinent d’alcalde, Albert Robert, va recordar que el pla operatiu de turisme preveia estratègies per desenvolupar del 2014 al 2020 i que al conveni signat el juny es prioritzen tot un seguit de propostes que es recullen a la modificació, entre elles la contractació d’un director de projectes, la convocatòria d’un concurs per reformar el passeig marítim (50.000 euros) i la millora i adequació de la plaça Pere Torrent. També es preveu un pla de dinamització comercial (35.000 euros), la reforma i millora de camins de ronda (165.000 euros), les reformes i millores en camps de futbol (178.500) i una partida per fer encàrrecs i projectes tècnics pel servei d’Urbanisme, que puja a 106.500 euros. També s’aporta 10.000 euros per al servei de wifi a les platges, que tot i que es va incorporar ahir, ja està en funcionament. La modificació de crèdit es va aprovar amb els vots favorables del govern (PDeCAT, PSC i ERC) i el regidor no adscrit, mentre que el Millor, ICV-EUiA i Cs van votar-hi en contra i el regidor d’En Lloret Sí se Puede va abstenir-se.

El portaveu del principal grup de l’oposició Marc Fuertes (Millor) va considerar que, malgrat que no es pot estar en contra de les inversions, els diners que entren pel pla operatiu haurien de revertir en el potencial turístic de Lloret “i no tant en estudis, encàrrecs i projectes tècnics”, i hi va afegir que no s’entén que s’hagi de gastar més de 100.000 euros per encarregar projectes externs “amb 377 funcionaris”. Per Fuertes, això vol dir que, “o estan saturats o no tenen la capacitat de fer segons quin projecte”. “I si van saturats, m’agradaria saber en què”, hi va afegir. També va criticar que aquesta fos la segona modificació de crèdit, però el regidor responsable del pla operatiu, Jordi Orobitg, ho va defensar posant com a exemple, Vidreres, que en fa “en cada ple”. L’alcalde, Jaume Dulsat, es va manifestar en el mateix sentit, afirmant que el pressupost “és viu i dinàmic”.

Fuertes també va considerar que la modificació és fruit de la manca de planificació i projecte de ciutat, i en aquest punt va coincidir el portaveu d’ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, que va dir en relació amb el pressupost que l’equip de govern “no l’encerta ni tan sols amb les despeses”. També hi va afegir que el conveni es va signar el 30 de juny “i en un temps rècord es va modificar la finalitat d’algunes partides en junta de govern; o van firmar el conveni de pressa o els era igual qualsevol conveni”.

LA XIFRA

3
anys
és el que s’estableix en el conveni amb la Generalitat i la Diputació, amb una aportació anual de 700.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona