Administracions

Pla de suport i incentius per reduir l’atur juvenil a Calonge i Sant Antoni

El mes vinent faran una diagnosi i començaran a recollir propostes per enllestir el document al desembre

Aposten per crear llocs de treball no estacionals

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni prepara un pla estratègic d’ocupació juvenil per reduir la taxa d’atur entre els menors de 30 anys del municipi, un segment en què el regidor de Promoció Econòmica, Arturo Prades, calcula que hi ha una mica més d’un centenar de persones inscrites com a demandants de feina, però especialment vulnerable en el cas d’individus que no han acabat estudis de formació professional o no han passat de l’escolarització bàsica. La sospita, però, és que n’hi ha més perquè molts que encara no han treballat no s’inscriuen com a demandants d’atur fins que no perden la primera feina.

L’encarregat d’elaborar el document, Daniel Jover, avançava ahir que més enllà de la diagnosi, plantejaran accions per a l’orientació i motivació dels joves perquè reprenguin la formació o la recerca activa de feina, també els encaminaran cap a programes de capacitació o qualificació professional municipals o promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya i l’altre eix de treball seran les eines de foment de l’emprenedoria individual i col·lectiva, a través del servei de Promoció Econòmica i la infraestructura del viver d’empreses Alta Mar, que funciona des de l’any passat al pavelló firal de Sant Antoni.

La intenció és que sigui una eina transversal, que coordini els esforços de l’àrea econòmica municipal, però també les d’Ensenyament, Joventut o els Serveis Socials. Però al marge dels recursos, eines i inversions, Jover destacava que un dels reptes és enfocar les mesures “cap a la motivació i l’educació cívica” dels joves per conscienciar-los sobre la necessitat de formar-se i no abandonar els estudis.

LES XIFRES

6
anys
és l’horitzó temporal que abastarà el pla estratègic, que aprovaran al desembre i serà vigent fins al 2024.
110
persones
menors de 30 anys hi ha inscrites, aproximadament, com a demandants de feina a Calonge i Sant Antoni.

Bonificacions i incentius per a les empreses

El pla, que es començarà a definir a partir d’una jornada participativa amb els principals agents implicats a mitjan novembre, estarà enllestit abans que acabi l’any i amb un horitzó que abastarà fins al 2024. Jover va explicar que també inclourà “incentius i bonificacions per al teixit empresarial” que creï llocs de treball per a joves. I Prades destacava que apostaran per perfils d’ocupació no estrictament estacionals, com els de cuina i restauració, per centrar-se en feines amb sortida tot l’any, com les de jardineria, manteniment de piscines, o l’aprenentatge de llengües estrangeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia