Administracions

municipal

impostos

Castelló d’Empúries opta per congelar els tributs i taxes

Manté el tipus de l’IBI en el 0,91 per cent i augmenta el nombre de bonificacions i retoca alguns preus públics

El plenari de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries de demà dimecres aprovarà les noves ordenances fiscals per a l’any 2018 que exposen no augment la pressió fiscal als ciutadans del municipi obtant per congelar, els preus públics, les taxes i els impostos per cinquè any consecutiu. Les noves ordenanmces inclouen aquesta any nous beneficis fiscals per “afavorir els col·lectius més perjudicats” per la crisi.

També posaran sobre la taula alguns “justaments tècnics i de gestió” i es continuarà mantenint la possibilitat de demanar fraccionaments i ajornaments, sense interessos de demora, en els pagaments fins a un màxim de vuit mensualitats dins dels matiex exercici fiscal. Aquest avanttage s’aplica en el rebuts i taxes de cobrament periódic.

Respecte a l’IBI es mantenen els valors cadastrals atorgats i també el tipus aplicable al municipì que es manté en un 0,91 %. Es manté la bonificació temporal a la quota a favor dels bens immobles urbans ubicats en “disseminats” que disposen d’un nivell de serveis de competència municipal, infraestructures o equipaments col·lectius inferiors a l’existent en zones consolidades del municipi, per tal de graduar l’ actualització que s’ha produït per la regularització cadastral efectuada durant l’exercici 2015.

Aquesta bonificació gradual es va implantar a l’any 2017, té un període de quatre anys d’acord amb un escalat previst que tenia una bonificació del 80% al 2017, que serà d’una 60% al 2018, del 40, al 2019 i del 20%, al 2020.

Quant a la taxa de recollida d’escombraries i la taxa de serveis de sanitat preventiva es crea una nova bonificació del 100 per cent aplicable a les Associacions i entitats sense ànim de lucre, fundacions i altres ens jurídics domiciliats al municipi, que tinguin la seva activitat a Castelló d’ Empúries, que treballin en integració social i/o ocupacional, vellesa, discapacitació i col·lectius més desfavorits.

També hi ha novetat en les taxes relatives a l’obertura d’establiments. L’executiu de Castelló introdueix una nova bonificació del 70 per cent en la tramitació de les llicències d’obertura i de transmissions d’establiments d’activitats comercials ubicades dins del Pla especial del centre històric del municipi.

Canvis en els preus de l’Ecomuseu

Les tarifes del pack familiar per accedir a l’Ecomuseu farinera es revisen situant en 10 euros l’entrada familiar que permet accedir a les instal·lacions a dos adults i dos menors de sis anys.

El preu del tiquet conjunt individual Ecomuseu Farinera, Museu d’ Història Medieval de la Cúria-Presó i Basílica de Santa Maria de 7 euros. Així mateix també es modificaran els preus d’entrades al MUseu per a menors de 14 anys i per a entrades combinades per a la Basílica i el Museu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona