Administracions

municipal

pressupost participatiu

Recta final del pressupost participatiu a Santa Cristina

Els veïns han de prioritzar una desena de propostes i idees d’una llista de 23, entre avui i el diumenge 12

La recta final del procés participatiu anual per prioritzar les línies de gestió de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro arrenca avui, amb l’inici del període de votació perquè els habitants escullin una desena de propostes sobre una llista inicial de 23 iniciatives, amb marge de decisió fins al diumenge 12 de novembre.

A diferència de l’any passat, en què el valor econòmic de cada punt pesava molt a l’hora de prioritzar, la regidora de Participació, Sònia Pujol, destacava ahir que “aquest cop, entre les 43 propostes que van sorgir en el Consell de Ciutadania, predominen més les idees o mers canvis en la gestió municipal”, que en funció de la seva acceptació poden trobar un encaix senzill sense necessitat d’esmerçar-hi grans sumes de diners.

En aquest sentit, en la llista hi ha algunes opcions que sí que requereixen una certa despesa, com ara l’habilitació del pati de la biblioteca per poder-hi fer activitats o el condicionament d’un habitatge per a situacions d’emergència residencial, però d’altres, com ara el canvi de dates de la mostra de cuina o la cerca d’alternatives al Roundup com a herbicida, tindrien un cost nul o pràcticament irrellevant.

Els veïns poden votar els projectes a través de la pàgina web elaborada pel consistori o bé presencialment, a l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, al pavelló d’Esports i a la Zona Jove o a la biblioteca. Malgrat que es puguin triar només deu iniciatives, Pujol destaca que l’ordre de prioritats es tindrà en compte en la presa de decisions en els casos que les propostes es puguin assumir sense grans costos.

LA XIFRA

23
propostes
inclou la llista, de les quals els cristinencs n’han de triar deu abans del 12 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia