Administracions

municipal

pressupost participatiu

Premià de Mar tria millorar les escoles públiques

Ha estat la proposta guanyadora per destinar 200.000 euros dels pressupostos participatius

Només hi pren part un 4,9% del cens cridat a votació, i el govern municipal en fa autocrítica

Premià de Mar ja ha decidit en què gastarà 200.000 euros del pressupost municipal per l’any que ve: fer millores a les escoles públiques del municipi. Aquesta proposta s’enduu la totalitat dels 200.000 euros destinats al pressupost participatiu, però l’import es dividirà a parts iguals (33.000 euros) per a cadascuna de les sis escoles públiques que hi ha a Premià de Mar. A grans trets, aquests diners serviran per dur a terme millores a l’interior de les instal·lacions i als patis, amb l’objectiu de solucionar deficiències com ara inundacions, aïllament tèrmic, aïllament sonor, o canviar elements deteriorats, entre d’altres.

Aquesta proposta ha estat presentada per la Federació d’Ampes de les escoles públiques de Premià de Mar i ha resultat guanyadora amb 369 vots d’un total dels 1.160 emesos. El segon lloc, amb 300 vots, l’ha ocupat el reforç de la neteja de carrers, i el tercer, amb 246 vots, la iniciativa que proposava la reobertura del servei sòcio-psico-pedagògic.

En total s’han presentat 55 idees als pressupostos participatius d’aquest any. Aquesta participació, però, suposa només un 4,9% del cens cridat a consulta, ja que hi podien votar els més grans de 16 anys empadronats al municipi. A més, les votacions d’enguany han tingut 378 vots menys que l’edició anterior.

Aquesta dada ha fet reflexionar l’equip de govern municipal, que en fa autocrítica: “Ens trobem davant d’una participació realment molt baixa i els culpables som nosaltres”, reconeix obertament el regidor de Participació, Miquel Àngel Méndez (CiU). “Hem de reflexionar sobre què és el que no fem suficientment bé per animar la gent que vagi a votar”, lamenta el regidor, que avança que s’hauran de buscar “noves formes per tal d’estimular la participació”.

Méndez deixa clar, però, que en cap cas es qüestionarà la continuïtat dels pressupostos participatius. “Més enllà d’això, aquesta és una bona eina que ens permet, com a govern, copsar quines són les inquietuds i necessitats de la ciutadania”, assegura el regidor, que hi afegeix que aquest any “han arribat idees que són molt bones”. Precisament, en aquest aspecte Méndez assenyala que algunes d’aquestes altres propostes –com les relacionades amb la neteja al poble o la mobilitat– es podrien anar executant durant l’any “mitjançant el pressupost municipal”.

LA FRASE

Ens trobem davant d’una participació realment molt baixa i els culpables som nosaltres
Miquel Àngel Méndez
Regidor de Participació de Premià de Mar

Cabrils n’enceta la segona edició

Per segon any seguit, l’Ajuntament de Cabrils sotmetrà a consideració dels seus conciutadans la destinació de 35.000 euros del pressupost municipal. Tothom que ho desitgi té fins al 14 de novembre per presentar un nombre de propostes il·limitat entre dues categories: les petites (fins a 5.000 euros) i les grans (fins a 30.000 euros). Després, l’Ajuntament les revisarà una per una entre el 15 i el 19 de novembre i n’escollirà 10 per cada categoria. Finalment, entre el 20 de novembre i el 3 de desembre els cabrilencs més grans de 16 anys empadronats al municipi podran votar la proposta de cada categoria que més els agradi, de manera que en total ho podran fer dos cops.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona