Administracions

Lloret contracta un tècnic per fer un seguiment del pla operatiu de turisme

L’ens Lloret Futur preveu incorporar un cap de projectes la setmana vinent

Haurà de coordinar els projectes previstos en el pla signat el 2014

La societat Lloret Futur contractarà en breu un cap de projectes per coordinar i fer un seguiment de les accions que s’han de dur a terme en el marc del pla operatiu de turisme 2015-2020. La societat és pública i es finança íntegrament amb capital municipal.

El pla operatiu de turisme es va signar el 2014 entre el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, l’Ajuntament i la Mesa Empresarial de Lloret de Mar i establia tot un seguit d’accions per desenvolupar a curt, mitjà i llarg termini. Segons va explicar el portaveu de l’equip de govern, Jordi Sais, tot i que el seguiment polític de les accions correspon al regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, calia una figura que valorés els projectes que es volen portar a terme. “Tècnicament, algú ha de saber si una proposta pot tirar endavant o no”, argumenta Sais. El nou cap de projectes serà Josep Carreras Cortada, que és enginyer industrial i tindrà una retribució anual bruta de 39.000 euros. El contracte és d’un any, prorrogable.

Un dels projectes inclosos en el pla operatiu i que ha quedat pendent és Lloret ciutat de la llum, de què l’Ajuntament ja va avançar, el 2016, que abans del 2018 esperava poder-lo executar. Es tracta d’un projecte de tematització de Lloret al voltant de la llum, que inclouria la decoració de façanes i la creació d’esdeveniments, sempre a través de la llum.

Ciutat de la llum

L’Ajuntament, de fet, ja va seleccionar propostes que va fer-los arribar l’artista Tom Carr, però no ha avançat. “S’està estudiant. És una de les coses que s’haurà de mirar, perquè els pressupostos es disparen molt i tripliquen la partida que hi pensàvem destinar”, va admetre Sais. El projecte Ciutat de la llum ara està previst pel 2019, tot i que, segons el calendari d’accions del pla operatiu, figurava entre els que s’havien d’executar a curt termini (2015/2016).

El pressupost de despeses de Lloret Futur per al 2018 serà d’1.709.900 euros, uns 140.000 euros més que el 2017, segons detalla Sais. L’increment es deu, en part, al fet que s’ha decidit que hi hagi més presència en fires internacionals, entre què s’han recuperat les de Nàpols i Rimini, perquè es vol incrementar el mercat italià. També s’ha fet una aposta per la comunicació, ja que s’ha contractat un gabinet de premsa (24.500 euros). Segons Sais, s’ha contractat la mateixa empresa que va fer la campanya per incentivar que els turistes no anessin sense samarreta pels carrers.

LA XIFRA

1,7
milions
d’euros és el pressupost de Lloret Futur per al 2018, uns 140.000 més que aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia