Administracions

Els usos de la rectoria de VIlafant, a mans dels veïns

L’Ajuntament ha obert un procés participatiu perquè s’esculli quin ús s’ha de fer de l’equipament en el futur

L’antiga rectoria és ara de propietat municipal, producte d’una permuta amb el Bisbat

Els veïns de Vilafant decidiran quins usos es donaran en un futur a l’edifici de l’antiga rectoria a través d’un procés participatiu que ja està en marxa des de fa uns dies. Actualment s’està preguntant als vilafantins a través d’una enquesta que es pot respondre a través d’internet, però també de manera presencial a les oficines de l’ajuntament.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, admetia que el procés ja està en la primera fase: “Cal veure quines prioritats manifesta la gent.” A partir del gener es faran tallers participatius partint dels suggeriments que hagin fet els participants en la consulta que s’està efectuant aquestes dies. “D’aquests tallers participatius sortirà una petita memòria que es donarà a l’equip redactor de la rehabilitació que adequarà els espais als usos que s’hi vulgui donar”, afirmava Cantenys. Amb aquesta consulta es facilita que la rehabilitació física dels espais ja es condicioni a les necessitats futures.

L’equip redactor del projecte de rehabilitació, doncs, haurà de fer una proposta de projecte de remodelació i el que en resulti es tornarà a sotmetre a debat i participació. “Hi haurà temes estructurals i d’accessibilitat que seran inevitables, però en funció dels usos es farà un projecte o un altre”, aclareix Cantenys.

L’Ajuntament de Vilafant va adquirir la rectoria i l’hort rectoral al Bisbat de Girona a través d’una permuta de dues finques municipals situades als Camps d’en Fita i Camps d’en Pineda. En aquests espais, el Bisbat, a través del Patronat de la Santa Creu, edificarà habitatges de protecció oficial que posarà a lloguer.

La rectoria té una superfície de 485 m² construïts, distribuïts entre planta baixa i primer pis, i l’hort que envolta l’església de Sant Cebrià ocupa una superfície de 757 m². El conjunt de l’edifici i la finca té un valor de 360.840 euros.

L’alcaldessa de Vilafant va valorar en el seu moment molt positivament la permuta perquè l’Ajuntament “no tenia mitjans” per edificar aquests habitatges de protecció. “ Ens va anar molt bé perquè tindrem un equipament municipal nou i uns habitatges que nosaltres com a ajuntament teníem dificultats per poder construir”, indicava recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia