Administracions

Municipal

El ‘nou’ mercat de Sant Antoni vol obrir al maig

La restauració de l’àgora barcelonina haurà comportat fins a nou anys d’obres

Després de nou anys de tortuoses obres de rehabilitació que hauran costat cap a 60 milions d’euros, l’històric mercat de Sant Antoni de Barcelona es prepara, ara sí, per reobrir les portes de nou. El mes de maig és la data que ahir va fixar l’Ajuntament de la capital catalana per a l’entrada en servei de l’equipament, amb 235 establiments distribuïts en cinc nivells diferenciats en una superfície global de 53.388 m². En una d’aquestes plantes, concretament a la -1, és on hi ha les restes arqueològiques que es van trobar durant aquests treballs de millorament i que han estat un factor determinant en els retards que ha patit la seva execució.

El nou Sant Antoni mantindrà el que és un dels seus principals trets distintius fins ara, com és la coexistència de tres mercats, amb el de producte fresc –que disposarà de 52 parades, un terç de les que tenia fins ara–, els encants –105– i el de llibre antic –78–, que es fa cada diumenge. Aquesta oferta es complementarà amb un nou autoservei, un altre establiment d’oferta no alimentària encara per concretar i un espai de 500 m² on es podran fer activitats diverses.

Representants dels comerciants i del consistori barceloní van fer ahir una visita al mercat per veure, en persona, l’evolució de la reforma. Alguns no amagaven la seva satisfacció pels resultats de tants anys d’obres. “Marcarà una nova etapa a Barcelona i lluitarem perquè sigui un punt de trobada al barri, a la ciutat i a Europa”, va expressar la presidenta del mercat de producte fresc, Maria Masclans. La zona reservada als productes alimentaris es manté en el passadís interior de la creu, mentre que els encants se situaran als passadissos que hi ha més a prop de la façana de l’edifici. Aquests corredors interns es podran tancar separadament, de manera que es podrà mantenir obert un dels dos mercats sense necessitat que l’altre també ho estigui. Pel que fa al dominical de llibres, serà al perímetre del recinte.

A les plantes -2 i -4 hi haurà un aparcament de prop de 400 places, i a la -3 la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies, els magatzems per a cada paradista i l’espai gestió de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona