Administracions

Roses

500.000 euros de dotació per a projectes locals

L’Ajuntament de Roses ha obert les primeres convocatòries de l’any perquè entitats, associacions i particulars sol·licitin les subvencions per a projectes de caràcter social, educatiu, esportiu, cultural o de millora urbanística i mediambiental. El total de partides assignades puja a prop de 500.000 euros i les sol·licituds per beneficiar-se’n es poden presentar fins al 7 de març.

Figueres

15 denúncies perquè duien el gos deslligat

La Guàrdia Urbana de Figueres va tramitar 305 denúncies durant tot el 2017 per incompliments de l’ordenança de tinença d’animals, la de residus i la de civisme i convivència.

La majoria, 200, es van imposar per haver vulnerat la normativa de civisme, 79 per haver vulnerat la d’animals i 26 per vulneració de la de residus. Entre les més nombroses, destaquen les 91 imposades pel consum de begudes alcohòliques al carrer, les 38 per mendicitat o les 15 pel fet de dur el gos deslligat.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Serveis Urbans, Quim Felip, remarca que entre els principals problemes que té la ciutat hi ha la gestió de les escombraries, les defecacions de gossos a la via pública o la mendicitat.

En aquest sentit, assegura que l’Ajuntament hi destina tots els esforços però que enxampar els infractors in fraganti és molt difícil. De fet, diu que s’organitzen patrulles amb agents de la Guàrdia Urbana vestits de paisà i, en alguns casos, van equipats amb binocles per intentar localitzar-los. “Hi destinem molts esforços i ens situem en llocs amagats però no podem perseguir els propietaris”, insisteix.

Figueres

Entra en servei l’espai educatiu de suport

redacció

Des d’aquest mes de febrer fins al mes de juny està en servei un espai educatiu de suport, a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà, a Figueres. Amb inscripció prèvia a les xarxes socials, de dimarts a divendres i de 17.30 a 19.30 h, una professora hi ajudarà els joves en les tasques escolars i dubtes acadèmics. El servei és gratuït i pensat per a estudiants que estiguin cursant secundària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia