Administracions

municipal

pressupost participatiu

Vint projectes per triar a Castelló

Es posaran a votació en el primer pressupost participatiu

Els veïns i les entitats de Castelló d’Empúries –representats en el Fòrum Ciutadà de Priorització– han seleccionat les vint propostes que se sotmetran a votació popular per al primer pressupost participatiu del municipi. La votació –que encara no té data fixada però es preveu fer-la les pròximes setmanes– serà oberta a totes les persones empadronades al municipi que tinguin més de 16 anys i servirà per escollir quins d’aquests vint projectes s’executaran. El consistori es compromet a integrar en el pressupost del 2018 les propostes més votades fins esgotar la partida de 125.000 euros.

La votació serà l’última fase d’un procés que es va iniciar la tardor del 2017. Prèviament al fòrum ciutadà, els tècnics municipals ja havien reduït les més de 600 propostes ciutadanes recollides a 48, descartant les que no respectaven el marc establert.

Coincidint amb el fòrum ciutadà, l’Ajuntament, que valora positivament aquesta primera experiència, ha agraït la implicació ciutadana al llarg de tot el procés. “Els nostres veïns han demostrat que s’han fet seva aquesta experiència pionera de pressupostos participatius al municipi”, diu l’alcalde, Salvi Güell.

Les propostes finalistes

Aquests són els projectes que es posaran a votació: cinc fonts per beure en zones verdes d’Empuriabrava (9.000 euros), miralls per a activitats de dansa, gimnàstica, etc. al casal cívic (4.000 euros), impulsar un tram de carril bici (20.000), condicionar el camp de futbol del barri del Temple de Castelló (15.000), deu bancs al camí entre Castelló i Empuriabrava (10.000), tres fonts per beure en zones verdes de Castelló (5.400), aparcaments per a bicicletes als patis de les escoles (4.000), refer tancaments de la sala polivalent (85.000), posar un cartell al paller d’en Malino que digui “Mirador sobre el rec del Molí” (3.800), seients a la plaça dels Homes (1.500), una tirolina al passeig de les Oques (15.000), habilitar un parc infantil a la zona del Trabuc (24.000), instal·lar un porxo a l’escola El Bruel (15.200), cinc bancs entre la residència Toribi Duran i el centre (3.000), potenciar la roureda que hi ha al Puigmal E-1 (15.000), fer accessibles les voreres del carrer Rentador (7.200), adequar el parc del Trabuc amb zona de pícnic i parc infantil (40.000), habilitar vestidors a la sala polivalent (80.000), construir un parc de patinatge a Empuriabrava (35.000), i posar una font per beure a la pista de patinatge de Castelló (3.000 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.